Hlavní obsah

Olomoucké osobnosti vyzývají k podpoře podnikatelů

Novinky, Redakce Novinky

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Olomouc sází na patriotismus. Osobnosti města motivují občany v krátkém videu k podpoře místních firem a živnostníků. K nakupování u olomouckých firem zde vyzývají např. šéfkuchař Přemek Forejt, primátor Mirek Žbánek, rektor Jaroslav Miller či fotbalový internacionál David Rozehnal.

Foto: Magistrát města Olomouce

Článek

V klipu s názvem Nastartujme Olomouc, který vznikl za podpory města, vystupuje celkem 16 osobností napříč obory.

Známé persony olomoucké vědy, kultury, sportu i církve vyzývají občany, aby podpořili místní podnikatelský sektor. Video je k vidění na webu statutárního města a na jeho profilech na sociálních sítích.

„Věříme, že tento apel osobností občané vyslyší,“ uvedl primátor Mirek Žbánek, který ve videu spolu s ostatními osobnostmi vystupuje. „Budeme rádi, když se další obce inspirují, protože pomoci nyní potřebují všichni lokální soukromníci,“ dodal primátor.

„Klip představuje unikátní počin mezi obcemi a regiony ve snaze podpořit místní podnikatele,“ řekl jeho autor Lukáš Uchytil. Všechny osobnosti vystoupily bez nároku na honorář.

Reklama

Výběr článků

Načítám