fb pixel Tenet ukázal druhý trailer. Nový Nolan bude jedním z prvních "po-pandemických" blockbusterů v kinech – G.cz
Vyhledávání

Tenet ukázal druhý trailer. Nový Nolan bude jedním z prvních "po-pandemických" blockbusterů v kinech

+ DALŠÍ 3 FOTKY + DALŠÍ 4 FOTKY

Christopher Nolan natočil nový film a my ho již brzy uvidíme! Akční Tenet vypustil druhý trailer, který stále neprozradil mnoho o ději, ale ukázal trochu víc ze světa, v němž se příběh bude odehrávat. I když možnost posunutí existuje, studio Warner Bros. premiéru drží na již dříve avizovaném datu 17. července 2020, což z Nolanovy novinky dělá jeden z prvních hollywoodských blockbusterů, které budou uvedeny do kin v době "po-koronavirové".

Kateřina Horáková
Kateřina Horáková 22.5.2020, 13:00

Tenet tam i pozpátku

Palindrom v názvu a kryptický trailer naznačující svět, ve kterém jde čas tu normálně, tu pozpátku - to je v základu všechno, co aktuálně víme o snímku Tenet, novém filmu režiséra Christophera Nolana, vlastně nevíme. Populární a oceňovaný tvůrce je znám precizním vizuálním stylem a komplikovanými příběhy, dá se tedy očekávat, že akční snímek o lidech, kteří se snaží zabránit třetí světové válce, bude rovněž takový. Fanoušci se shodují, že to zatím vypadá na "křížence Mementa a Počátku".

Studio Warner Bros. vypustilo čerstvou, v pořadí ale už druhou upoutávku na očekávaný snímek. Pokud z toho vyčtete něco víc než ostatní, prosím:

Hlavní roli ztvární John David Washington, syn slavnějšího otce Danzela Washingtona, který na sebe upozornil před dvěma lety v na Oscara nominovaném filmu BlacKkKlansman. Sekundovat mu bude "harrypotterovská" dvojice Robert Pattinson (Cedric Diggory) a Clémence Poésy (Fleur Delacour), dále Kenneth Baranagh, a také Nolanův oblíbenec Michael Caine.

Spolu s trailerem studio skrze propagační materiály potvrdilo také již dříve avizované datum premiéry - 17. červenec 2020. Samozřejmě je stále možnost, že se to posune kvůli koronaviru, ale pokud ne, bude Tenet asi prvním hollywoodským blockbusterem, který bude uveden do kin v době "po-pandemické", čímž se stane jakýmsi testem. Jak aktuální celosvětová nákaza ovlivní návštěvnost kin, na to jsou nyní zvědaví všichni z filmového průmyslu. Tenet pak bude následovat live action verze disneyovky Mulan a sequel Wonder Woman s podtitulem 1984.

Tenet je Nolanovým jedenáctým celovečerním filmem. Britský režisér si v roce 2000 získal pozornost filmových fandů i titul nápaditého filmového autora díky psychologické mozaice Memento. Slavný thriller je totiž vyprávěn zvláštním způsobem - každá scéna končí tam, kde předchozí začala. Že si režisér rád hraje s chronologií příběhu i myslí diváka posléze potvrdil ve sci-fi thrilleru Počátek s Leonardem DiCapriem v hlavní roli.

Zároveň ale natočil novou batmanovskou trilogii, čímž světu ukázal, že komiksová adaptace může být plnohodnotným a zcela vážným krimi snímkem. Zároveň tak potvrdil, že i když je v mnoha věcech tradiční - až staromilecký - dokáže zvládnout i nákladnou produkci velkého hollywoodského studia. Jeho zatím poslední film, historický Dunkerk, v očích mnoha odborníků pokud ne přímo redefinuje, tak minimálně modernizuje válečný film jako klasický žánr stříbrného plátna. Inu, očekávání ohledně Tenetu jsou vysoko.

Podobné články

Doporučujeme

Další články