Hledáte ideální sedací soupravu do obýváku? Uvědomte si, co od ní očekáváte

0

Pořídit sedačku do obývacího pokoje se může zdát jako poměrně jednoduché. Na druhou stranu se můžeme dopustit celé řady chyb. Proto je podstatné, abychom si výběr sedací soupravy usnadnili tím, že si hned na začátku řekneme, co od ní vlastně očekáváme. Jiné asi budou požadavky páru, kterému bude stačit sedačka menší, jiné budou požadavky pětičlenné rodiny, která zase bude vyžadovat prostornou sedačku a pokud možno také odolnou, protože zejména malé děti dají čalounění pořádně zabrat.

Sedačka

Sedačka

Uvažujte nad umístěním

Ještě, než si sepíšete požadavky na sedací soupravu, je dobré se důkladně podívat na prostor, kam vlastně chcete sedačku umístit. V malých prostorách nebude vypadat příliš dobře obrovská sedačka, která celý prostor v podstatě zaplní. Budete mít dojem, že celá místnost je strašně malinká a rozhodně nepůjde o nic esteticky pěkného. Máte-li obecně malé prostory, lze také zvolit rozkládací sedačky, které lze zároveň využít nouzově jako prostor pro přespání. Může to být zajímavé řešení pro menší domky a byty. Kromě toho si můžete vybírat z celé řady dalších sedaček, které se nejčastěji rozlišují podle typu na:

  • Rohové do L
  • Tvar U
  • Rovné

U rohový sedaček lze zpravidla volit orientaci na jednu nebo druhou stranu. Ve tvaru U zase jsou řešeny obvykle velké sedačky poskytující skutečně velkorysý prostor. Úsporné řešení může být sedačka rovná. Všechny uvedené typy mohou být také zcela nebo částečně rozkládací a mohou nabízet praktické úložné prostory.

Nevybrali jste si žádnou typovou sedačku?

Samozřejmě je možné, že máte velmi specifické požadavky a velmi specifické prostory, a tak budete mít potíž vybrat některou z typických sedaček. V těchto situacích se může ukázat jako vhodné řešení pořídit sedačky na míru. Můžete si tak zadat parametry své sedačky, a to jak co do rozměru, takže pochopitelně upravovat také vlastnosti použitého čalounění.

Autor

Komentáře k článku