Kam na výlet či dovolenou s dětmi? Tipy na místa, která zvládnete i s kočárkem

Máte malé dítě? Tak to je pro vás při plánování dovolené i výletů určitě důležité, jaká místa a cesty jsou přístupná s kočárkem. Pomůže vám vyhledávač ubytování i zážitků explorio.cz.

Více než 1000 výletů pro rodiny s dětmi

V databázi je už přes 1000 míst, kam se vydat na výlet s dětmi. U každého uvidíte, zda je tento tip vhodný i pro kočárek. Vydejte se s dětmi třeba na perfektní dětská hřiště nebo na zábavné naučné stezky.

Zdoj: www.explorio.cz

S kočárkem i na hory

Při správném plánování se neobávejte vyrazit s kočárkem ani do hor. I tady se najdou trasy, které s kočárkem hravě zvládnete a dokonce nemusíte mít ani žádný terénní model. Doporučujeme třeba výlet k Mumlavským vodopádům s liščí stezkou plnou úkolů a prolézaček, herní krajinu Pecka nebo za zvířátky do minizoo u Kolínské boudy.

Zdroj: Herní krajina Pecka

Hotely pro děti s hřištěm i hernou

Vybírejte ubytování, kde vidí malé návštěvníky rádi. Půjčení postýlky bývá poměrně běžnou službou, ale řada hotelů a penzionů vám půjčí i třeba vaničku, nočník, stupátko k umyvadlu, redukci na wc či chůvičku. Ušetříte tak místo v kufru auta i práci při balení.

Zdroj: Lucy & Martin Apartments

Hotely s dětským hřištěm zabaví děti na dlouhé hodiny a vy si tak dovolenou opravdu užijete. Ideální je, když má hotel či penzion i hernu nebo koutek uvnitř, takže ani špatné počasí nebude znamenat nudu. Často si také můžete půjčit společenské hry a dětské knížky. Tak nebuďte smutní z deštivého dne a využijte ho k rodinnému turnaji s figurkami.

Zdroj: Hotel Pod Kapličkou

Tipy na ubytování a výlety s dětmi po celém Česku hledejte na www.explorio.cz.

Doporučené články