ZVĚDAVEC: Tomáš Petříček – „Černý Petr“ české vlády?

ZVĚDAVEC: Tomáš Petříček – „Černý Petr“ české vlády?

Vpašovala ČSSD do koaličních karet nynější české vlády Černého Petra? Stále víc lidí si to myslí, když sleduje prohlášení a činy ministra zahraničních Tomáše Petříčka, které jí v očích většiny české společnosti spíše ubližují než pomáhají.

S plnou pusou odporu proti diktátu ze zahraničí a vměšování do vnitřních záležitostí ČR stojí v hlubokém předklonu vůči již neskrývanému diktátu USA a Evropské unie a stále častěji vystrkuje svou zadní část těla zejména na Rusko a Čínu. Takovýto postoj ovšem tyto geopolitické mocnosti přímo vybízí, aby ho nakopaly do oné vyšpulené zádele, a je mu zjevně jedno, že to už to začíná bolet a může bolet ještě víc – jak na to poukazuje i zkušený diplomat a exministr zahraničí Cyril Svoboda – celou českou společnost.

T. Petříček se ovšem nemusí bát. Vždyť za ním stojí zapálený bojovník a strážce „evropských hodnot“ Jakub Janda z týmu ministra vnitra a předsedy ČSSD Jana Hamáčka. A pan Janda již mnohokrát prokázal, že je vždy připraven se nebojácně vložit do potřebného díla….

A nepochybně za ním stojí „šedá eminence“ české zahraniční politiky Miroslav Poche, který se očividně cítí ukřivděn a rovněž v zájmu evropských hodnot, jež srdnatě donedávna hájil jako poslanec v Evropském parlamentu, se nechce vzdát svého vlivu nejen v ČSSD, ale i ve vysoké politice České republiky. Anebo tím skutečným ministrem zahraničí je právě on a pan Petříček je jen nastrčená figurka?

Svůj nepoměrně menší zadeček pak – tentokrát na Čínu – vystrkuje také předseda senátu Miloš Vystrčil. O to více jím vrtí a vede odvážné řeči, protože více než daleké Číny se zřejmě bojí party zapšklých senátorů, které má za zády, pod jejichž diktátem koná a kteří by ho z velmi dobře placeného postu mohli sesadit.

A vláda mlčí a mlčí ve stylu mrtvého brouka. A mlčí také Jan Hamáček i jiní činitelé ČSSD….

A přitom by stačilo mít rovnou páteř, nikoho zbytečně neprovokovat a podávat ruku všem našim přátelům, které má český národ nejen v národech USA či Evropské unie, ale také v Rusku, Číně i v jiných národech světa.

Nebo když nám někdo z jemu výhodných důvodů kdykoli řekne „skočte z mostu“, tak poslušně skočíme?

 

ZVĚDAVEC

 

 

 

0 0 votes
Hodnocení článku
Odebírat
Upozornit na
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře