Medicína

Farmaceutická společnost podporuje zdravotníky


Kategorie: Aktuality 
26.květen 2020

AstraZeneca, farmaceutická společnost, darovala 9 milionů obličejových masek, aby podpořila zdravotníky na celém světě, včetně České republiky, v boji proti pandemii COVID-19. Spojila se proto s platformou COVID Action Platform Světového ekonomického fóra, vytvořenou s přispěním Světové zdravotnické organizace, s cílem identifikovat nejpotřebnější země. První dodávky obdržela Itálie a další země následovaly. Pomocné kroky poskytla společnost i České republice, a to nejen prostřednictvím ochranných pomůcek a finančních prostředků, ale i dobrovolnickými aktivitami.

V České republice darovala 1 milion korun, který byl rozdělen mezi fakultní nemocnice a odborné společnosti. Pozadu nezůstala ani v podpůrných dobrovolnických programech. Svým zaměstnancům, kteří jsou certifikovanými zdravotnickými profesionály, umožnila pomáhat personálu nemocnic.

Usiluje o urychlení vývoje diagnostických a testovacích metod, aby zvýšila vyšetřovací kapacity. Ve spolupráci s vládami pracuje na již existujících programech s cílem rozšířit testování. Pro plynulé zajištění dodávek svých léků pro pacienty testuje AstraZeneca i své zaměstnance na výrobních i dodavatelských pozicích.

Týmy výzkumu a vývoje společnosti intenzivně pracují na identifikaci monoklonálních protilátek, které by sloužily k léčbě nemoci COVID-19, a jejich postoupení k evaluaci klinickými testy. Více než 50 expertů z oborů virologie, imunologie, pneumologie a proteinového inženýrství v odděleních výzkumu, klinického testování, regulací a výroby, dávají přednost vývoji léčby, aby pomohli minimalizovat globální dopad choroby. Dle TZ

astrazeneca.com

www.grayling.com

 

 

 

 

Autor: MUDr. Olga Wildová