26. května 2020 • 13:40

Musil ukázal, jak maká u Čutty na skatemillu. Jak zlepšil bruslení?

Autor: mir, rou
Vstoupit do diskuse
0
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
Zima dohnal(a) Slavii, Trpišovského díl viny. Sparta má víc herní nadstavby
VŠECHNA VIDEA ZDE

Je jedním z množících se klientů Jakuba Čutty, o jehož metody zlepšování pohybu a bruslení se už zajímají i v zámoří. Útočník Liberce Adam Musil pro iSport TV ukázal, jak se pracuje na přístroji zvaném skatemill, a vysvětlil, proč se i díky tomu zlepšuje.



„Cítil jsem, že potřebuju zlepšit pohyb na ledě a to byl jeden z důvodů, proč jsem za panem Čuttou přišel. Problematice bruslení hodně rozumí a já věřím, že mi práce s ním pomůže,“ vysvětluje motivaci třiadvacetiletý Musil, který si prošel zámořskými juniorkami, ale v NHL zatím šanci nedostal, a tak přijal nabídku Bílých Tygrů. A z jejich arény je to do království Jakuba Čutty jen pár kroků…

„Dnešní hokej je především o bruslení, pracujeme na větší efektivitě skluzu, v mém případě, abych ho měl delší. Hned na začátku jsem zjistil, že vůbec neumím bruslit…“ usmívá se vnuk legendárního Jaroslava Holíka.

„Skatemill není jednoduchý stroj, první týden tréninku jsem prakticky nebruslil a jen se učil, jak stát na bruslích a používat hrany nožů. Každý den jsme však posouvali moje limity, dostával jsem do sebe nové návyky, abych je na ledě měl zautomatizované,“ popisuje Musil, jak probíhají začátky v Čuttově péči.

Sám v hokeji hodně zažil i založil. Jakub Čutta se nebojí kritizovat osobnosti českého hokeje
Sám v hokeji hodně zažil i založil. Jakub Čutta se nebojí kritizovat osobnosti českého hokeje

„Všichni řeší sílu, svaly, přitom kouzlo tkví ve správné technice ušité na míru,“ vysvětluje bývalý hráč Washingtonu, v čem spočívají jeho metody, které  poptávají už i za mořem. Další centrum běží v Litvínově, nové otevře v Třinci.

„Vypilovanou technikou bych měl navíc méně namáhat třísla. Spoluhráč Honza Ordoš mi potvrzoval, že se jeho pohyb na ledě o dost zlepšil, chtěl jsem tomu dát příležitost a moc se mi to zamlouvá. Každý na to má svůj názor, ale já skatemillu a praktikám pana Čutty věřím. Jinak bych sem nechodil,“ uzavírá Adam Musil.

Deník Sport, Sport Magazín i časopis GÓÓÓL kupujte pohodlně ONLINE na iKiosek.cz »

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud