Moje sladké tajemství

Pstruh na másle s mandlemi

Suroviny:
 4 vykuchaní pstruzi
 200 g mandlí
 100 g másla
 2 plátky toastového chleba
 2 lžíce mouky hladké
 1 lžíce hladkolisté petržele
 šťáva z ½ citronu
 1 lžička vinného octa
 4 snítky tymiánu
 olivový olej
 pepř a sůl

Postup:
Plátky toastového chleba nakrájíme na malé kostky a orestujeme je na troše olivového oleje do lehce zlatavé barvy. Přesypeme je do mísy a necháme prochladnout. Pak k nim přidáme měkké máslo a dvě třetiny pražených mandlí, osolíme, opepříme, přidáme nasekanou petrželku, polovinu lístků tymiánu a vinný ocet a promícháme.

Pstruhy uvnitř vypláchneme, osušíme je, uvnitř osolíme, lehce naplníme připravenou směsí a spíchneme špejlí nebo párátkem. Osolíme je i na povrchu, obalíme v hladké mouce a pomalu opečeme z obou stran v pánvi na oleji.

Ke konci přidáme k pstruhům kousek másla, zbylé lístky tymiánu a citronovou šťávu. Pstruhy poléváme šťávou z pánve a pomalu je dopečeme dozlatova. Rozdělíme je na talíře a každého posypeme zbytkem pražených mandlí

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden