Další nová tvář pro Tygry. Přichází bývalý gólman Mountfieldu či Plzně

Foto: hcbilitygri.cz

26. května 2020, 16:20

Václav Jáchim

Hokejisté Liberce budou mít novou brankářskou dvojici. Po Petru Kváčovi, jehož příchod oznámilo vedení klubu už dřív, míří pod Ještěd také Jaroslav Pavelka. Někdejší gólman Mountfieldu strávil uplynulou sezonu v Plzni, ovšem vzhledem k vážnému zranění za Škodu neodchytal v TELH ani jeden zápas.

Šestadvacetiletý rodák ze Dvora Králové nad Labem má za sebou dlouhou léčbu a rehabilitaci. „Jarda v Liberci absolvoval komplexní zdravotní prohlídku, která potvrdila, že je naprosto v pořádku," informuje zástupce hráče Martin Podlešák.

Podle jeho slov je nabídka z Liberce pro Pavelku ohromnou výzvou. „Původně to vypadalo, že by Jarda mohl odejít do Vsetína. S klubem jsme byli v kontaktu, ale pak se ozvali Bílí Tygři a ve Vsetíně vyšli vstříc," konstatuje. Návrh od vítěze Masarykova poháru znamená pro Pavelku příležitost, jak pokračovat v nejvyšší soutěži.

„Bílí Tygři jsou jednou z nejlepších hokejových organizací u nás. Brankářům se tam věnuje výborný kouč Martin Láska, který o Jardu projevil zájem, na kondici dbá zkušený Aleš Pařez. Jarda si uvědomuje, že dostává velkou příležitost. Po té dlouhé pauze je fit, teď se potřebuje vrátit do brány a co nejvíc chytat," připomíná Podlešák.¨

Foto: Milan Podpera, hcskoda.cz

Pod Ještědem mají brankářské pozice obsazené. „Pro novou sezonu pro nás bylo důležitým úkolem řešit obsazení našeho brankoviště, protože o nové smlouvě Dominika Hrachoviny ve Finsku jsme věděli. Po příchodu Petra Kváči jsme hledali gólmana, který ideálně doplní naší brankářskou dvojici, s tím, že v záloze nám zůstává náš odchovanec Matěj Žajdlík. V tuto chvíli tedy máme dva perspektivní gólmany v ideálním věku. Doufám, že svou příležitost uchopí stejně úspěšně jako jejich mladí předchůdci Dominik Hrachovina a Roman Will," uvedl na klubovém webu generální manažer Ctibor Jech.

Pavelka se dosud na novou sezonu chystal v Plzni, zároveň se věnoval rehabilitaci. „Jarda má radost, jak všechno dopadlo. Zapojil se do tréninku s libereckým týmem a ví, že tohle angažmá je pro něj šancí, jak dokázat, že chytat nezapomněl," doplňuje Martin Podlešák.

Obě strany se dohodly na roční smlouvě. „Jarda si vzhledem ke zraněním prošel v loňské sezóně velmi těžkým obdobím. Nyní má touhu dokázat, že do extraligy patří, což už předtím potvrdil. Je to brankář v ideálním hokejovém věku, kterého zdobí výborné bruslení a čtení hry. Věřím, že společně s Petrem Kváčou vytvoří dvojici, která se vzájemně bude posouvat dál ve své kariéře," uvedl na stránkách Bílých Tygrů kouč gólmanů Martin Láska.

Pavelka strávil v nejvyšší soutěži pět sezon, všechny coby gólman hradeckého Mountfieldu. Účastník MS osmnáctiletých 2011 chytal v letech 2011 až 2013 za kanadské juniorské týmy Niagara IceDogs a Windsor Spitfires. Po návratu do vlasti působil rovněž ve Vrchlabí, Litoměřicích, Vsetíně či loni na jeden zápas v Sokolově.

Foto: Stanislav Souček, mountfieldhk.cz

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz