Zavřít reklamu

Již jsme vás informovali o tom, že zařízení Galaxy Tab S7+ obdrželo Wi-Fi certifikaci. Dalším nesporným důkazem o blížícím se představení tabletu je získání bezpečnostního certifikátu 3C Mark, ze kterého vyplývá, že se můžeme těšit na baterii s více než 10 000 miliampérhodin.

Certifikát sice hovoří o kapacitě 9800mAh, jedná se ale o jmenovitou hodnotu, tedy minimální. U produktů je standardně uváděna tzv. typická kapacita baterie, což je průměrná hodnota daného typu baterie s ohledem na odchylky. Server GalaxyClub zjistil nejen kódové označení baterie, která bude u Galaxy Tab S7+ použita, ale také to, že tato baterie je už nyní k dispozici jako náhradní díl. Díky tomu víme jistě, že typická kapacita článku je celých 10 090mAh a to je velmi slušné číslo. Pro srovnání loňský Galaxy Tab S6 má k dispozici baterii o kapacitě „pouhých“ 7 040mAh, což je o téměř 40% méně. Nutno však podotknout, že chystaný vlajkový tablet řady Tab S bude mít o přibližně 20% větší displej, i tak by ale rozdíl v reálné vydrží na jedno nabití měl být znát. Opět se tak potvrzuje, že Samsung chce konkurovat Applu na poli tabletů, jelikož 12,9″ iPad Pro je vybaven baterií jen o málo větší.

Řada Galaxy Tab S7, která může být uvedena jako Galaxy Tab S20, bude představena pravděpodobně v létě spolu s Galaxy Note 20 a Galaxy Fold 2 na výjimečné události Galaxy Unpacked.

Zdroje: SamMobile, GalaxyClub

Dnes nejčtenější

.