Jak vybrat masážní vaničku na nohy

Jak pracujeme?: Jsme profíci, nevěříme marketingovým slibům a nezávisle recenzujeme a srovnáváme produkty. Když nakoupíte skrze naše odkazy, můžeme získat malou odměnu, která ale nezvyšuje cenu vašeho nákupu.

Masážní přístroj vybírejte podle toho, kterou část těla chcete masírovat. V našem rádci se podrobněji zaměříme na masáž nohou pomocí masážních vaniček / vířivek na nohy. Při výběru si dejte pozor především na vnitřní velikost a to proto, aby se vám do ní nohy pohodlně vešly. Jestliže víte, že máte citlivá chodidla, volte výroby, které umožňují odejmutí masážních válečků. Vaničky provádějí masáž nohou pomocí bublinkové lázně, ale výjimkou není ani ohřev vody, vibrační válečky nebo instalace dalších nástavců. Další parametry, které je potřeba při výběru zohlednit, najdete v našem článku.

Recenze masážních vaniček na nohy

Pořadí v testu ProduktKde koupit
Přibližná cena [Kč]
Masážní válečky
Počet programů
Maximální velikost nohy
Délka [cm]
Hloubka [cm]
Šířka [cm]
Hmotnost [kg]
Ohřev
Infrazáření
Aromaterapie
Magnetoterapie
Ovládání
Madlo na přenášení
Nástavce na suchou masáž
Nástavce na pedikúru
Celkové hodnocení
Pořadí v testu ProduktKde koupit
Přibližná cena [Kč]
Masážní válečky
Počet programů
Maximální velikost nohy
Délka [cm]
Hloubka [cm]
Šířka [cm]
Hmotnost [kg]
Ohřev
Infrazáření
Aromaterapie
Magnetoterapie
Ovládání
Madlo na přenášení
Nástavce na suchou masáž
Nástavce na pedikúru
Celkové hodnocení
TOP 1Kde koupit?5500ano34643,52843,58,1anonenenetlačítkanenene87 %
TOP 2Kde koupit?3300ano3464022353,8anoanonenetlačítkanenene86 %
TOP 3Kde koupit?3500ano3464225364,7nenenenetlačítkanenene85 %
TOP 4Kde koupit?1800ano3454221382anoanonenetlačítkanenene85 %
TOP 5Kde koupit?1800ano2474117382anoanoanoanotlačítkaanoanoano84 %
TOP 6Kde koupit?2000ano146431137,53,1anonenenetlačítkanenene83 %
TOP 7Kde koupit?1200ano2483918331,6anonenenetlačítkanenene82 %
TOP 8Kde koupit?2000ano24745,924,338,62,9anoanonenetlačítkanenene82 %
TOP 9Kde koupit?1500ano2494217361,6anoanonenetlačítkaanoanoano81 %
TOP 10Kde koupit?1500ano34939,524,7352,5anoanonenetlačítkaneanoano80 %
TOP 11Kde koupit?900ne34542,324,534,32,2anonenenetlačítkanenene79 %
TOP 12Kde koupit?800ano34441,519,5361,9anoanonenetlačítkaanoanone76 %
TOP 13Kde koupit?700ano3464017,5331anonenenetlačítkanenene74 %

Sencor SFM 3720

Masážní válečkyne
Infrazářeníne
Aromaterapiene
Magnetoterapiene
Počet programů3
Rozměry Š x V x H v cm34,3 x 42,3 x 24,5
Hmotnost2,2 kg
Ohřevano
Ovládánítlačítka
Madlo na přenášeníne
Nástavce na suchou masážne
Nástavce na pedikúrune

Masážní vaničku Sencor SFM 3720 pořídíte za necelých 800 Kč. Je optimální volbou především pro méně náročné zákazníky, jelikož nemá masážní válečky, které obvykle masáž dělají ještě intenzivnější. Těšit se tedy můžete na vibrační, ale především bublinkovou masáž. Vzduch do vaničky vhání 20 trysek na každé chodidlo. Výrobek dokáže vodu udržovat teplou, neumožňuje však teplotu upravovat podle individuálních požadavků. Vybrat si můžete z 3 masážních programů:

  1. vibrační masáž,
  2. teplá lázeň a bublinkový efekt,
  3. vibrační masáž a teplá lázeň a bublinkový efekt.

Pokud se rozhodnete pro třetí program, který kombinuje všechny funkce, připravte se na trošku hlučnější provoz. Pokud při masáži sledujete televizi, budete si ji muset zesílit. Na dřevěné nebo plovoucí podlaze se mohou ozývat navíc „bzučící zvuky“. Do vaničky se vměstnají chodila o délce max. 30 cm. Výrobce uvádí, že v létě si můžete nohy ve vaničce i chladit, pokud do vody přidáte led. Bohužel si však ke chlazení nemůžete pustit bublinkovou masáž, jelikož tu si můžete dopřát pouze v kombinaci s vyhříváním, což je velká škoda.

S ledem se tedy dá kombinovat pouze vibrační masáž. Dno vaničky je pokryto celkem 420 akupresurními body. Ohřev vody nemá příliš valný výkon, takže osobám, které si potrpí na opravdu teplou vodu, nemusí dostačovat a budou si muset teplou vodu do vaničky dolévat. Do přístroje se nedoporučují dávat koupelové soli ani esenciální oleje. Obecně můžeme říci, že pořizovací cena odpovídá kvalitě výrobku. Nečekejte nic ohromujícího. Masáž je spíše méně intenzivní, což nemusí uspokojovat ty, kteří touží po intenzivním prožitku z masáže. Ovládání je manuální. Nastavení programů i zapnutí a vypnutí se provádí pomocí otočného voliče. Způsob nastavení je velmi jednoduchý, takže nebude dělat problémy snad nikomu.

  • jednoduché ovládání
  • 3 programy
  • možnost přidání ledu
  • malý výkon tepelného tělesa
  • chybí řešení pro přenášení
  • chybí masážní válečky
Zjistit cenu


   

Beurer FB 35

Masážní válečkyano
Infrazářeníano
Aromaterapieano
Magnetoterapieano
Počet programů2
Rozměry Š x V x H v cm38 x 17 x 41
Hmotnost2 kg
Ohřevano
Ovládánítlačítka
Madlo na přenášeníano
Nástavce na suchou masážano
Nástavce na pedikúruano

Pokud patříte mezi náročné zákazníky, měla by vaše volba padnout na masážní vaničku Beurer FB 35. Ta nabízí vibrační a bublinkovou masáž, dále magnetoterapii pomocí 16 magnetů, infra světlo pro prohřívání nohou i aromaterapii. Navíc jsou v balení 3 nástavce pro suchou masáž a pedikúru. Předností vaničky je kromě nabízených funkcí i snadné ovládání a madlo pro přenášení. Pokud je přístroj v provozu, musíte se zejména při vibrační masáži připravit na hlučnější provoz a občasné vystříknutí vody. O dobrou stabilitu vaničky se starají celkem 4 vyšší nožičky zakončené gumovými nástavci.

Vanička dokáže vodu temperovat neboli dohřívat, ale spíše slabě. Nečekejte proto, že by voda v lázni během relaxace nechládla. Ovšem nevystydne úplně. Do vaničky se vejdou nohy osob, které nosí velikost obuvi maximálně 44. Dno je opatřeno masážními válečky, které je možné i demontovat. Rotace válečků není automatická, ale mechanická. Je potřeba, abyste nohama po válečcích projížděli, což může být problematické pro osoby s větší nohou, které nemají dostatek prostoru v přední a zadní části nádoby. Masáž si tedy nevychutnají zcela. Válečky jsou hlouběji usazeny, takže problém s masáží mohou mít i lidé, kteří mají vyklenuté chodidlo. Pro relaxaci můžete využít dva programy masáže:

  1. bublinková masáž s infra světlem a temperováním vody,
  2. bublinková masáž s infra světlem, temperováním a vibracemi.

Vibrování bohužel nelze používat samostatně bez temperování, infra světel a bublinkové masáže. Pro zapnutí vibrování slouží tlačítko pod tlačítkem zapnout a vypnout. Přístroj může nepřetržitě běžet až 40 minut. Užít si můžete i aromaterapii, jelikož ve vaničce najdete zásobník na koupelovou sůl. Pro suchou masáž se využívají tři nástavce včetně kartáčku. Nástavce jsou umístěny v praktickém závěsu na boční straně vaničky, takže je budete mít kdykoliv po ruce. Za tento výrobek zaplatíte poměrně vysokou cenu, ale na druhou stranu získáte kvalitu a množství funkcí.

  • aromaterapie
  • infra světlo
  • magnetoterapie
  • madlo
  • nástavce na suchou masáž
  • slabé dohřívání
  • vyšší hlučnost při vibracích
  • voda občas šplouchá ven
  • masážní válečky pro osoby s většími chodidly jsou nedostačující
Zjistit cenu

Beurer FB 21

Masážní válečkyano
Infrazářeníano
Aromaterapiene
Magnetoterapiene
Počet programů2
Rozměry Š x V x H v cm42 x 17 x 36
Hmotnost1,6 kg
Ohřevano
Ovládánítlačítka
Madlo na přenášeníano
Nástavce na suchou masážano
Nástavce na pedikúruano

Jestliže hledáte účinného pomocníka v rozumné cenové relaci, může pro vás být tím pravým Beurer FB 21. Za necelých 1 000 Kč získáte značkový výrobek, který navíc disponuje celou řadou užitečných funkcí a navíc je praktický. Zaměřme pozornost na možnosti masáže. Tlačítkem pro zapnutí spustíte bublinkovou masáž, červené infra světlo a temperování vody. Všechny tyto funkce fungují pouze dohromady. Jestliže si chcete užít i vibrační masáž, stačí stisknout tlačítko, které se nachází vedle tlačítka pro zapnutí a vypnutí. Masáž pomocí vibrací funguje pouze tehdy, je-li aktivována i masáž bublinkami, červené světlo a ohřev.

Není možné si ji zvolit separátně. Kromě mokré masáže si můžete zvolit i masáž nasucho, která vám rovněž může lehce ošetřit chodidla (podobně jako na pedikúře). Společně s masážní vaničkou totiž dostanete ještě 3 nástavce navíc, které se umisťují do vystouplé prostřední části. Dno vaničky je opatřeno dvěma páry masážních válečků, které je možné demontovat. Válečky neprovádějí pohyb automaticky, ale mechanicky. Je tedy potřeba, abyste chodidly posunovali směrem dopředu a dozadu. Rozsah pohybu může být problematický pouze pro toho, kdo má hraniční velikost nohy. Vanička je určena pro osoby s maximální velikostí boty 49.

Lidé s velikostí boty 49 nemusejí mít vpředu a vzadu dostatek prostoru pro pohyb chodidla po válečcích. Upřímně musíme říci, že nevíme, za jakých pohnutek se výrobce rozhodl infračervené světlo umístit do střední části, která není ponořená ve vodě a nedotýká se nohou. Světlo tedy plní svoji funkci jen v případě, že na něj nohu položíte a provádíte si například suchou masáž. Z praktického hlediska oceňujeme 4 vyšší nožičky zakončené gumovými terčíky, prostor po namotání kabelu i praktické madlo pro přenášení. S vyléváním vody vám pomůže praktický otvor, který se nachází uprostřed fialového chrániče proti stříkání vody.

  • poměr cena a výkon
  • suchá masáž
  • temperování vody
  • otvor pro vylévání vody
  • otvor pro umístění elektrického kabelu
  • 4 válečky
  • umístění infra světla
  • vibrační masáž pouze v kombinaci
Zjistit cenu

ECG MN 105

Masážní válečkyano
Infrazářeníano
Aromaterapiene
Magnetoterapiene
Počet programů3
Rozměry Š x V x H v cm35 x 24,7 x 39,5
Hmotnost2,5 kg
Ohřevano
Ovládánítlačítka
Madlo na přenášeníne
Nástavce na suchou masážano
Nástavce na pedikúruano

ECG MN 105 je sice přístroj, který se v základu svojí pořizovací cenou řadí spíše k levnějším výrobkům, ale na druhou stranu je jeden ze tří námi testovaných, který umožňuje použití vibrační masáže separátně. Na co všechno se můžete při používání těšit? Výrobek nabízí celkem tři masážní programy:

  1. ohřev vody + vibrační masáž + bublinková masáž + infra světlo,
  2. ohřev vody + bublinky
  3. vibrační masáž + infra světlo.

Jak jste si z popisu mohli všimnout, pokud se rozhodnete pouze pro vibrační masáž s infra světlem, nebude se vám ohřívat voda, což je trošku škoda. Zařízení dokáže uchovávat vodu o teplotě zhruba 23 °C, což není mnoho. Proto počítejte s tím, že horká lázeň časem vychladne. Co se ovládání týče, to nám přijde poměrně chaotické. Sice je manuální, ale popisky pro volbu programu jsou v angličtině, a navíc zkrácené jen na první písmena.

Naučit se spouštění programů bude chtít cvik nebo nutnost manuálu. Vanička má celkem 2 rotační válečky, které musíte pohánět vlastní „energií“. Válečky se netočí automaticky. Jsou prakticky umístěny, takže poskytnout masáž i lidem, kteří nemají zcela rovná chodidla. Horní část s infra světlem disponuje masážní hlavicí pro suchou masáž. Umístění infra světla nám nepřijde příliš praktické, protože jeho účinky nemůžete využívat, kdy máte nohy ponořené ve vodě, ale jen v případě, že si nohu položíte na středovou část.

Jestliže se rozhodnete výrobek ECG MN 105 koupit v sadě, dostanete navíc elektrický kartáček, který disponuje celkem 4 nástavci pro pedikúru. Jeden je pro roztírání krému, dva jsou brusné s různou hrubostí a poslední je kartáček pro čištění. Elektrický kartáček funguje na baterie. V plastovém krytu proti stříkající vodě se nachází integrovaný úložný prostor pro toto příslušenství. U této vaničky nám chybí madlo pro přenášení i prostor pro smotání elektrického kabelu.

  • vibrační masáž je možné použít i bez bublinkové lázně
  • možnost přikoupení nástrojů pro pedikúru
  • umístění rotačních válečků
  • matoucí popis kolem ovladače
  • chybí madlo pro přenášení
  • umístění infrasvětla
Zjistit cenu

Hyundai FM 605B

Masážní válečkyano
Infrazářeníano
Aromaterapiene
Magnetoterapiene
Počet programů3
Rozměry Š x V x H v cm36 x 19,5 x 41,5
Hmotnost1,9 kg
Ohřevano
Ovládánítlačítka
Madlo na přenášeníano
Nástavce na suchou masážano
Nástavce na pedikúrune

Hyundai FM 605B spadá do levné cenové kategorie. Neurazí, ale ani nenadchne. Jedná se však o třetí z pěti hodnocených výrobků, který umožňuje samostatnou masáž vibracemi a infra světlem, za což mu rozhodně přidělujeme plusové body. Výrobek disponuje celkem třemi masážními programy:

  1. vibrační masáž + infrazáření,
  2. bublinková masáž + teplá lázeň,
  3. vibrační masáž + teplá lázeň + bublinková masáž + infrazáření

Vibrační masáž společně se infrazářením se provádí bez dohřívání vody, ale zároveň platí za nejintenzivnější. Bublinková lázeň je slabá, rozhodně by se hodila větší intenzita. U infrazáření chválíme jeho instalaci na dně vaničky, takže si jeho účinky můžete vychutnávat během toho, co máte nohy položené ve vodě. Přestože výrobce neuvádí, že můžete vaničku využít také na suchou masáž, již na první pohled vám může být patrné, že i suchá masáž je možná. Na plastovém krytu totiž najdete dva masážní válečky, které je možné využít i na suchu. Další dva masážní rotační válečky najdete na dně. Jejich provoz je mechanický, nikoliv automatický.

Body strháváme za to, že je není možné vyjmout. Vnitřní rozměry vaničky jsou 28 cm, což odpovídá botě o velikosti 44. Výrobek není určen pro aromaterapii, takže se dovnitř nesmí dávat koupelové soli. Při provozu s vibrační masáží se musíte připravit na hlučný provoz, který vás může obtěžovat. Pozitivně musíme ohodnotit praktické madlo, díky kterému se s vaničkou snadno manipuluje. Na jednoduché manipulaci se podepisuje i nízká hmotnost 1,9 kg.

  • suchá i mokrá masáž
  • madlo
  • možnost samostatné vibrační masáže
  • masážní válečky není možné demontovat
  • malá intenzita bublinek
  • hlučný provoz
Zjistit cenu

Základní typy masážních vaniček

Masáž slouží nejen k uvolnění, ale je také léčebnou metodou. Jejím hlavním posláním je uvolnění a stimulace svalstva. Můžete se díky ní zbavit také různých zdravotních problémů. Před nákupem byste se měli rozhodnout, kterou část těla chcete masírovat a dopřávat jí regeneraci. Náš rádce bude zaměřený především na masáž nohou, ale měli byste vědět, na jaké typy masážní přístrojů můžete na trhu narazit.

Masážní přístroje do ruky

Tyto přístroje vyžadují, abyste je drželi v ruce. Jsou určeny buď na masírování konkrétní části těla, nebo mohou disponovat více nástavci, takže s nimi můžete namasírovat libovolnou část těla. Kromě zad, nohou, krční páteře a podobně s masážními přístroji můžete masírovat i obličej. Výrobky jsou dostupné v různých tvarech a velikostech. Jejich chod může být zajištěn energií z elektrické sítě, prostřednictvím akumulátorů nebo mohou fungovat na „vlastní ruční“ pohon. Pro masírování mohou využívat vibrace, ale také infračervené záření.

  • Manuální masážní přístroje – vyžadují pro svůj chod „váš pohon“. Zpravidla se jedná o výrobky ze dřeva nebo jiných materiálů. Jejích předností je to, že si můžete intenzitu masáže regulovat přesně podle vašich požadavků. Pořizovací cena je výrazně nižší než u jejich elektrických kolegů.
  • Ruční masážní přístroje – většinou fungují na baterie a díky nástavcům je možné je využívat i víceúčelově. Elektrické ruční masážní přístroje jsou zpravidla skladné a snadno přenosné, takže je můžete mít neustále u sebe. Nejčastěji se využívají pro masáž ztuhlých svalů v oblasti zad, ramen, nohou a na obličeji.

Masážní přístroje na celé tělo

Pokud chcete uvolnit celé tělo, investujte do masážních podložek nebo křesel. Křesla jsou nejen masážními přístroji na záda, ale také na další partie vašeho těla. Chcete vědět, jak masážní křeslo vybrat? Přečtěte si náš článek Jak vybrat masážní křeslo. Kromě křesel nebo podložek jsou dostupné i masážní polštářky nebo výrobky určeny pro konkrétní partie. Masáž je zpravidla prováděna pomocí vibrací. Počítejte s tím, že se jedná o rozměrnější přístroje. Křeslo musí mít své pevné místo, podložku je možné složit do ochranného vaku a uložit ji na bezpečné místo.

Masážní podložky do auta

Podložky do auta svým vzhledem připomínají autopotahy. Uvolňování probíhá pomocí vibrací, ale dostupné jsou také výrobky se Shiatsu masáží.

Masážní přístroj na chodidla

O chodidla pečují mokrou nebo suchou metodou, ale je možné najít výrobky kombinující obě metody. Masážní lázně mají podobu vaničky, kam chodidla vložíte a necháte si provést mokrou péči. Suchou masáž provádějí masážní podložky, které pracují s tlakovými body a mohou mít i funkci vyhřívání.

Masážní přístroje do vany

Mají podobu podložky, která dokážeobyčejné vany udělat vířivku. Masáž je prováděna vzduchem v podobě bublinek. Některé modely disponují zásobníky na aroma oleje.

Lymfatický masážní přístroj

Využívají se pro tlakovou masáž, tzv. lymfodrenáž končetin za pomoci vzduchových návleků. Zmírňují otoky, celulitidu a dokážou rozproudit lymfu a krevní oběh.

Masážní přístroj na obličej

Tyto výrobky se používají pro omlazení pokožky, k čištění pleti, k redukci pigmentace a dalších nedokonalostí.

Masážní přístroje na nohy

Tyto výrobky jsou u uživatelů nejoblíbenější, a proto se jimi budeme v našem rádci zabývat podrobně. Masáž nohou je možné provádět několika typy přístrojů, přičemž nejoblíbenější jsou masážní vaničky. Jaké další typy na trhu existují?

Manuální

Zpravidla se jedná o hand-held typy, které držíte v ruce. Pro svůj chod využívají buď elektrickou, nebo „vaši“ energii. Jestliže se rozhodnete pro tradiční způsob masírování chodidel, sáhněte po ručním výrobku, který je zpravidla vyrobený ze dřeva a pro svůj chod vyžaduje vaši součinnost. Oproti elektricky poháněným výrobkům je jejich předností nižší pořizovací cena, ale také naprostá kontrola nad tlakem masáže. Modely, které pro svůj chod potřebují elektrickou energii, ji zpravidla čerpají z tužkových baterií nebo akumulátoru. V drtivé většině se bude jednat o multifunkční pomocníky s nejrůznějšími nástavci, díky kterým je využijete nejen pro masáž chodidel, ale i jiných částí těla. Manuální masážní přístroje můžete mít díky jejich velikosti neustále při sobě, a to i v případě, že často cestujete.

Slippers – masážní bačkory

Svým vzhledem připomínají bačkory, do kterých vložíte nohy. Masáž spočívá ve stlačování několika desítek akupunkturních bodů. Vašim nohám poskytnou úlevu zejména v případě, že nemůžete sedět. Jedná se o akupresurní obuv, která vyvíjí tlak na určité oblasti chodidla, tak aby jej uvolnila. Masáž nohou se provádí jen za předpokladu, že chodíte. Některé modely fungují i na elektrické stimulaci, která se aktivuje chůzí. Masáž působí nejen na chodidla, ale také kotníky. Zlepšuje krevní oběh. Nezapomeňte, že abyste masážní funkci aktivovali, je nutné chodit.

Podložky

Masážní podložky jsou dobrou volbou pro ty, kterým se hůře prokrvují nohy. Velký povrch s oscilační technologií dokáže cílit přesně na ty body, které podporují oběh v chodidlech. Podložky jsou šikmé tak, aby vám během masáže poskytly co největší pohodlí. Většina zařízení disponuje více nastaveními rychlosti a dává vám na výběr z různých masážních režimů. Některé modely mohou být navíc opatřeny vyhříváním nebo infračervenou technologií. K oscilaci dochází při poměrně vysokých rychlostech, což se projeví i na určité míře hluku. Díky praktickému zpracování, můžete mít podložku třeba pod kancelářským stolem nebo u televize.

Elektrické masážní přístroje

Jedná se přístroj se dvěma otvory na nohy. Při masáži se obvykle sedí. Masírovány mohou být chodidla, nárty i lýtka. Masáž se provádí rotačními válečky poháněnými motory, které vykonávají nejčastěji hnětací pohyb. Nejčastěji se v těchto přístrojích provádí Shiatsu masáž. Zpravidla si můžete zvolit, které části chodidel má přístroj masírovat.

  • Masážní přístroj s Shiatsu masáží spočívá v pohybu nebo vibracích masážních válečků, které simulují ruce masérky. Tento typ masáže vychází z tradiční čínské medicíny.
  • Kromě Shiatsu si můžete nohy nechat masírovat tlakem neboli kompresí. Tlak má za úkol uvolnit, očistit a omladit svaly. Pomáhá rozšířit kapiláry, takže je ideální pro osoby, které mají problémy s oběhem. Komprese je dosaženo díky nafukování vzduchových polštářků, které na nohy vyvíjí tlak.

Lymfatické nafukovací návleky

Návleky se nasazují buď jen na nohy, nebo mohou sahat až pod prsa. Na nohou provádí tlakovou masáž. Návleky disponují vzduchovými komorami, které se systematicky nafukují, čímž dokážou rozproudit lymfu v mízním řečišti. Před lymfodrenáží je potřeba mízní uzliny rozmasírovat, aby se rychlejším průtokem neucpaly. Lymfodrenáž podporuje imunitní systém, zmírňuje otoky nohou a urychluje vyplavování škodlivých látek ven z těla. Má pozitivní dopady na stav celulitidy a dokáže rozproudit lymfu a krevní oběh.

Jak vybrat masážní přístroj na nohy: základní parametry

Vodní lázeň neboli masážní vanička na chodidla je dalším typem masážních přístrojů na nohy. Vzhledem k tomu, že patří k nejoblíbenějším, jí věnujeme celou rozsáhlou kapitolu.

Velikost

Je rozhodně jeden z nejdůležitějších parametrů výběru. Nohy se vám totiž musejí do vaničky bez problémů vlézt. Celkové rozměry přístroje jsou obvykle buď 40 x 40 x 20 nebo 50 x 40 x 25 cm. Pro vás je však důležitější velikost nohy a to, aby na ně ve vaničce bylo dost místa. Délka chodidla se udává v centimetrech a začíná na čísle 28, což odpovídá botám s velikostí 43-44. Končící rozměr je 33 cm, což odpovídá botě o velikosti 51. Jestliže budete vaničku sdílet ještě s dalšími lidmi, vybírejte její velikost podle osoby s největšíma nohama. Celková velikost výrobku pro vás bude důležitá především z hlediska manipulace a skladnosti. Na trhu jsou dostupné modely s madlem pro přenášení nebo prostorem pro smotání kabelu, který tak nikde nezavazí.

Ovládání

Musí být především jednoduché. A toho se naštěstí většina výrobců drží. Nejčastěji se setkáte jen s minimem ovládacích prvků. I díky tomu jsou vaničky poměrně kompaktní záležitostí. Zpravidla jsou na výběr dva typy ovládání:

  • manuální – jedná se o mechanická tlačítka, která po stisknutí spustí jednu nebo více funkcí najednou,
  • digitální – především moderní výrobky jsou vybaveny třeba i dotykovým displejem, který zobrazuje řadu informací. Platí ovšem, že tyto modely jsou dražší.

Hlučnost

Počítejte s tím, že každá vanička, která funguje na elektřinu, je hlučná. Intenzita hluku je u každého přístroje jiná. Zdrojem hluku je motorek, díky kterému muže vanička ohřívat vodu, pohánět masážní válečky nebo produkovat vzduchové bublinky.

Funkce

Výrobek, který si vyberte, může mít celou řadu užitečných funkcí.

  • Masážní vibrace – vibrace jsou v podstatě základem každé masážní vaničky, při výběru si pohlídejte jejich intenzitu, jelikož každý z nás má jinak citlivou pokožku chodidel. Dále se na dně vaničky mohou nacházet masážní válečky. Jestliže máte chodidla citlivá a válečky by vám činily příkoří, vyberte takový výrobek, který vám umožní je ze dna bez problémů demontovat.
  • Ohřev vody – abyste si masáž naplno užili, musíte mít chodidla ponořená v teplé vodě. Buď můžete zvolit výrobek, do kterého nalijete horkou vodu, která bude postupně chládnout, nebo dáte přednost ohřevu, který bude teplotu vody udržovat podle nastavení. Sáhnout můžete buď po výrobcích, které vodu udržují teplou na předem nastavenou teplotu, kterou nemůžete nijak ovládat, nebo po ručním řízení, kde máte možnost teplotu vody regulovat podle svých přání. Regulací disponují ty nejlepší masážní přístroje na nohy.
  • Časovač – můžete jím nastavit, za jak dlouho má být masáž ukončena.
  • Ochranný kryt – zamezí stříkání vody z vaničky ven.
  • Pedikérské nástavce – k výrobku můžete dostat například i pemzu, kartáč nebo masážní nástavec. Tyto doplňky se využívají především při pedikúře a celkové očistě nohou.

Vaničky a typy masáží

Vybraný elektrický masážní přístroj na nohy může umožňovat celou řadu provedení masáží.

  • Perličková – provádí se pomocí malých bublinek a měla by být součástí každé lepší masážní vaničky.
  • Suchá masáž – provádí se bez použití vody. Někdy dokonce můžete narazit na vaničky, které nabízejí pouze suchou masáž.
  • Aromaterapie – některé modely bývají vybaveny zásobníky na aroma oleje. Kromě klasické masáže si tak můžete užít i příjemnou aromaterapii. Samozřejmě můžete vonné oleje přidat i do vody, ale většina výrobců tento způsob neschvaluje a v případě poškození vám neuzná reklamaci.
  • Magnetoterapie – součástí vaniček mohou být i magnety, které přispívají k rychlejší regeneraci nohou a chodidel.
  • Infračervené světlo – nejedná se přímo o masáž, ale spíše o prohřívání. Infračervené záření zvyšuje povrchovou teplotu těla, čímž uvolňuje ztuhlé svaly a napomáhá tak k lepšímu průtoku krve. Prostřednictvím neviditelných vln pronikají infračervené paprsky hluboko do svalů a kostí, čímž tělo ozdravují.

Výhody masážního výrobku na nohy

Proč se rozhodnout pro pořízení výrobku? Třeba vám pomohou tyto důvody.

Úleva od bolesti

Po celém dnu stráveném v práci není nic lepšího, než přijít domů, zapojit vaničku do elektřiny a užívat si ničím nerušenou relaxaci. Některým lidem dokáže masáž dokonce ulevit od bolesti hlavy. Není pochyb o tom, že uvolnění stresu má osvěžující a léčebné účinky. Předností těchto výrobků je možnost individuálního nastavení. Z počátku můžete začít s jemnou masáží a postupně se propracovat až k té intenzivní.

Podporuje zdravé nohy

Nezapomínejte na to, že vaše chodidla jsou celý den pod velkým tlakem, jelikož nesou celou váhu vašeho těla. O to větší zápřah dostávají, pokud v práci spíše stojíte nebo se ve volném času věnujete běhu. I když jsou vaše svaly zvyklé na pohyb a zátěž i ony potřebují čas pro regeneraci.

Zlepšují spánek

Ať už věříte na účinky reflexologie nebo ne, ukázalo se, že masáž nohou na lidi uklidňující účinek. Uvolnění nahromaděného napětí je důležité nejen pro tělo, ale také pro mysl. Díky tomu máte lepší náladu, která vám umožní soustředně relaxovat. Pokud jste uvolnění, dochází ve vašem mozku k tvorbě hormonu melatoninu, který vašemu tělu pomáhá připravit se na spánek. Máte tak větší šanci si užít kvalitnější odpočinek. I 10 minutová masáž vám pomůže tělo uvést do takového stavu, aby se vám lépe usínalo.

Má pozitivní dopad na krevní oběh

Zlepšení krevního oběhu ocení starší osoby, ale i ty s vyšší nadváhou, či lidé se sedavým zaměstnáním. Vibrační masážní přístroj, tedy vanička, která disponuje vibracemi, dokáže kromě jiného stimulovat nervy. Ke zhoršenému krevnímu oběhu může přispět i nošení nevhodné obuvi. Se zánětem se mohou potkat lidé, kteří hodně stojí, chodí nebo často běhají. Největší bolest přichází v okamžiku, kdy dojde k zastavení činnosti. Následně se objeví otoky. Se správným prokrvením a eliminací otoků vám může pomoci právě masáž nohou, která ani nemusí být dlouhá. Stačí 10 minut.

Jak správně masážní přístroj na nohy používat

Návod na používání přístroje by měl být součástí každého výrobku. Samozřejmě platí dodržování doporučení a pravidel od výrobce. Obecně můžeme říci, že byste výrobek měli používat zhruba takto:

  • Přístroj používejte pouze v interiéru,
  • Při masáži by měl ležet na rovném a tvrdém povrchu, rozhodně by neměl být na pohovce, posteli a podobně, kde by mohlo dojít k zablokování ventilačních otvorů.
  • Přestože vám přístroj může pomoci se zdravotním stavem, jeho primárním účelem je masáž, protože jeho používání měly těhotné ženy, ale také diabetici nebo lidé s kardiostimulátorem používat až po konzultaci se svým lékařem.
  • Délka masírování se odvíjí od typu přístroje, zpravidla se však doporučuje zhruba 15 minut.
  • Seznamte se s postupem, jak přístroj používat.

Ceny masážních přístrojů

Finanční náklady mohou být různé. U masážních křesel se mohou pohybovat i v řádech desetitisíců. U menších masážních přístrojů však počítejte s výrazně nižšími pořizovacími cenami. Některé jsou dokonce nižší než cena, kterou byste zaplatili za masáž v salónu.

Levné masážní přístroje

Zpravidla je pořídíte kolem 700 Kč. Přístroje na nohy budou mít nejčastěji podobu podložek s ne více než 3 základními programy. Pořizovacím nákladům bude odpovídat i kvalita zpracování. U modelů do ruky budete mít na výběr z bohaté nabídky provedení.

Masážní přístroje do 3 000 Kč

V této cenové kategorii naleznete nejen podložky, ale také vaničky. Ty vám nabídnou bublinkovou masáž, magnetickou stimulaci nebo akupresurní výstupky. Ve vaničce budete mít dostatečný prostor na nohy.

Cena nad 3 000 Kč

Nejlepší masážní přístroje na trhu spadají do této cenové kategorie. Za tuto cenu pořídíte především podložky lepší kvality i zpracování. Samozřejmostí bude více rotačních hlav, dostatek masírovacích programů a vyhřívání. Masážní přístroj vyžijete i na krk a krční páteř a ramena.

Jak vám tento test pomohl? Budeme rádi, když ho ohodnotíte hvězdičkami.

4.5/5 70 hodnocení

Přihlašte se do newsletteru a
získejte super tipy do emailu

Pravidelně zhruba 1 až 3 krát měsíčně vám pošleme skvělé tipy na nakupování, nové testy a nejlepší recenze.

Co můžete čekat?

  1. Tipy na opravdu dobré nákupy (vybíráme jen to, co bychom poslali sami sobě)
  2. Výhodné nabídky a slevy (vybereme jen ty opravdu dobré)
  3. Rady k nakupování
  4. Nové recenze produktů
  5. Nové srovnávací testy
  6. Tyto e-maily jsou zdarma
  7. Neposíláme spam, ani obchodní nabídky třetích stran
Načítáme ...

Děkujeme za přihlášení do newsletteru. Teď ještě mrkněte do emailu a potvrďte, že jste o zařazení do newsletteru požádali opravdu vy. 🙂

Pro info si přečtěte naše zásady osobních údajů a GDPR.

Sledujte nás na sociálních sítích

Na FB, Instáč a Twitter píšeme novinky o nakupování na internetu a zajímavé tipy, které na covybrat.cz nenajdete.

Budeme rádi za vaše názory a připomínky

      Přidejte váš dotaz nebo recenzi

      Před odesláním komentáře byste měli vědět jak pracujeme s vašimi osobními údaji. Důvodem pro zpracování osobních údajů je náš oprávněný zájem. Jsme správci osobních údajů a chráníme je v souladu se zákonem 101/2000 Sb., O ochraně osobních údajů a s principy obsaženými ve směrnici EU č. 95/46/EC (GDPR). Při odeslání komentáře zpracováváme tyto osobní údaje - jméno, email a vaši IP adresu. Jméno používáme pro oslovení při případné odpovědi. Jméno můžete nahradit i přezdívkou. Email používáme pouze pro odeslání notifikačního emailu se zprávou, že vám někdo odpověděl na váš dotaz, případně rovnou pošleme odpověď na váš dotaz. Email je neveřejný a pro jiné účely ho nepoužíváme. IP adresu využíváme výlučně pro ochranu formuláře před spamem. Případné úpravy osobních údajů a žádosti o smazání můžete vyřídit emailově na poradime@covybrat.cz.

      Covybrat.cz
      Logo