Šestý Bourne je v plánu. Dojde na restart série?

Šestý Bourne je v plánu. Dojde na restart série?
Jason Bourne (2016) | CinemArt
Frank Marshall, producent aktuálně pětidílné bourneovské filmové série, by si moc přál další pokračování této značky. Nyní prohlásil, že v tuto chvíli je zde příležitost pro nové filmaře. Doufá, že se najde nový příběh a s ním i nový režisér. Zatím tedy není jasné, zda nás čeká regulérní navázání na předchozí filmy, nebo restart série s novým hlavním hrdinou.
Matt Damon
Jason Bourne
Matt Damon se jako Jason Bourne zatím objevil ve čtyřech snímcích, přičemž první režíroval Doug Liman (Na hraně zítřka) a druhý, třetí a pátý natočil Paul Greengrass, s nímž si Damon evidentně moc dobře rozumí - kromě Bournea spolu natočili ještě válečný thriller Zelená zóna, jenž se odehrává během války v Iráku.
Čtvrtý film série, spin-off Bourneův odkaz, napsal a natočil Tony Gilroy a jeho hlavní postavu, Aarona Crosse, ztvárnil Jeremy Renner.
Bourneův odkaz
Bourneův odkaz | BontonFilm
Ze všech možností, které se ohledně dalšího filmu nabízejí, mi stále jako nejzajímavější a divácky nejpřitažlivější vychází "týmovka", v níž by Damon s Rennerem spojili síly proti společnému nepříteli. A ideálně v režii někoho, kdo se ságou zatím neměl nic společného, ale pro její žánr a styl má očividné vlohy. Damonův další návrat do série je ovšem poměrně nepravděpodobný...