Počasí dnes15 °C, zítra18 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Líšeň restart soutěže nezvládla a s Vlašimí padla 0:2. Zápas jsme si prohráli vlastními chybami, řekl trenér Valachovič

Nástup hráčů bez podání rukou, rozestupy na střídačkách a na tribuně pouze několik držitelů permanentek. Tak vypadal návrat Fortuna národní ligy do Líšně, která po více než tříměsíční pauze bez soutěžního utkání přivítala Vlašim.

Do zápasu v nezvyklé atmosféře lépe vstoupilo hostující mužstvo. Poté se však Marvani oklepali a přebrali otěže zápasu. Hned v 8. minutě se po avizované ruce domácí dožadovali penalty, rozhodčí Vojkovský však jejich prosby nevyslyšel. Ve druhém vápně se výborným zákrokem předvedl brankář Vítek, který vyrazil nebezpečnou střelu nad břevno.

Další průběh zápasu, který svou atmosférou připomínal spíš přátelské utkání, byl z obou stran opatrný. Týmy hrály organizovaně a nechtěly soupeře pustit ke své bráně. Přesto v prvním poločase nastřelila Vlašim po šanci Lucase tyčku, a když se skóre nezměnilo ani po hlavičce Vintra, zdálo se, že obě mužstva odejdou do kabin za bezbrankového stavu.

Sporně odpískaná penalta ovlivnila vývoj utkání

To se ale nestalo, protože po souboji ve vápně Líšně nařídil sudí v poslední minutě první půle penaltu. Domácí fanoušci dokonce exekutora kopu vyzývali, aby pokutový kop férově neproměnil. K nelibosti Marvanů se však kapitán hostů Janda z penaltového puntíku nemýlil – 0:1. Špatně nesl toto rozhodnutí také domácí trenér Valachovič, který si za své protesty směrem k sudímu vysloužil při cestě do kabin žlutou kartu.

Druhý poločas se Líšeň, která nastoupila v rozestavení 4-1-4-1, nebyla schopna dostat do tempa a její pomalá hra nepřinesla nic, čím by mohla soupeře překvapit. V 62. minutě navíc Vintr místo centru nesmyslně přišel o míč a soupeř se hnal do otevřené obrany. Janda chytře přeloboval domácího gólmana a slavil svou druhou branku v utkání – 0:2.

Marvani se nedokázali nakopnout k obratu ani po pěti střídáních a změně rozestavení, když měl právě nově příchozí Matocha na noze tři gólové šance, ale ani jednu neproměnil. V posledních minutách se o rozruch postarali Hlavica s brankářem Vítkem, kteří za protesty viděli žluté karty. Na konečném výsledku se už nic nezměnilo a fotbalisti SK Líšně si tak v prvním zápase po koronavirové pauze připsali prohru 0:2.

„Lidé v nákupních centrech ano, ale na stadionu ne?“

Rozhodujícím momentem zápasu byla podle jeho aktérů sporně nařízená penalta. „Bylo to absolutní ovlivnění zápasu ze strany rozhodčího, soupeře jsem se ani nedotkl,“ řekl o souboji ve vápně líšeňský záložník Ondřej Vintr. S výkonem svých svěřenců domácí trenér Valachovič spokojený nebyl. „Zápas jsme si prohráli sami vlastními chybami. Především výkon lídrů jakými jsou například Machálek nebo Demeter byl pro mě obrovským zklamáním,“ hodnotil líšeňský lodivod.

Zápas se hrál v nevšedních kulisách, když kvůli vládním opatřením mohli na stadion fanoušci pouze v omezeném počtu. „V obchodních centrech jsou tisíce lidi, ale venku na stadionu fanoušci být nemohou. Pro mě je to absolutně stupidní,“ přemítal Valachovič nad tichem, které utkání provázelo.

Hráči Líšně sehrají svá další utkání v rytmu sobota – úterý a právě o víkendu je čeká další druholigový zápas, který sehrají s Vyšehradem. Ten včera prohrál na hřišti Sokolova a v tabulce FNL jej od Líšně, která je na deváté příčce, dělí čtyři body.

Hodnocení článku je 60 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Jan Podmol

Štítky SK Líšeň, druhá liga, Vlašim, prohra, koronavirus, opatření., trenér, Líšeň, Ondřej Vintr, Lucas Hernández, FK Baník Sokolov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Líšeň restart soutěže nezvládla a s Vlašimí padla 0:2. Zápas jsme si prohráli vlastními chybami, řekl trenér Valachovič  |  Fotbal  |  Sport  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.