Vlasta 22/2020

27. 5. 2020

Rozhovor:

Monika Valentová patří k oblíbeným televizním tvářím, které zvládnou odmoderovat vážnou diskusi i lifestylový pořad. Práci před kamerou věnuje dvacet pět let a kromě toho píše vtipné fejetony a proniká do tajů aromaterapie. Na prvním místě u ní ale vždycky byla, je a bude rodina. Vdaná je už osmnáct let. Jakých vlastností si na svém muži po těch letech pořád nejvíc cení? „Tak, dveře mi otevírá pořád skvěle. Jedny dokonce prokopl, když se mi zevnitř zasekl zámek. A ještě ke všemu je hodný, chytrý, láskyplný, spolehlivý… A cítím se pořád milovaná, což je dost uklidňující pocit.“

Téma:

Monogamie je přežitek. Čím dál tím víc lidí otevřeně mluví o polyamorii, tedy otevřené lásce k více osobám. Než začnete nesouhlasně kroutit hlavou, věřte, že nejde zdaleka jen o sex, a o svatby už vůbec ne.

Muž Vlasty:

Michal Hrůza se v rozhovoru rozpovídal nejen o muzice, ale i o svých nejbližších: „Vždycky jsem byl rodinně založený, a to, že mám dvě děti, vnímám jako velký dar. Jsou pro mě na prvním místě a většina toho, co zažívám, je s nimi propojená. Vím, že když budu šťastný a spokojený, tak se tak bude cítit i moje rodina.“

Retro příběh:

Šéfka baletu karlínského divadla Manon Chaufour měla utajovaný poměr s Janem Werichem. Téměř by se na ni zapomnělo, nebýt muže, jenž tvrdí, že je Werichovým synem. Kde se v Praze vzala kráska s tak tajemným jménem?

Aktuální rozhovor:

V českém školství pracuje Soňa Dobrovolná téměř třicet let. Nejprve učila děti, teď školí učitele mentory. Ti se pak snaží svým kolegům ukázat, že pro kvalitní výuku je lepší, když s dětmi, rodiči i mezi sebou spolupracují a jednají rovnocenně. Komunikace a respekt chybí podle ní v českých školách nejvíce. A to nejen v době karantény. Rozhovor s ženou, která by ráda rozvířila stojaté vody českého školství, si budete pamatovat ještě dlouho po přečtení. Zvlášť pokud máte děti školou povinné!

Vaření:

Už rostou! Ne houby, ale jahody. Připravili jsme pro vás ty nejlepší recepty na dezerty, ve kterých nejlépe vynikne jejich skvělá chuť. Takhle podle nás voní léto!