Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Abt to prý myslel úplně jinak

Abt to prý myslel úplně jinak

Vše se ale poněkud zvrtlo

Nešťastník Daniel Abt se ještě jednou vrátil k události, která bude mít zřejmě osudový význam pro jeho další kariéru. Ve virtuálním závodě formule E se nechal zastoupit Lorenzem Hörzingem a přišlo se na to. Audi ho vzápětí propustilo ze svých služeb.

Ve zhruba patnáctiminutové zpovědi, zveřejněné na svém YouTube kanálu, se německý závodník pokusil podat důvěryhodné vysvětlení svého podivného počínání.

Podle něj v předvečer klání trénoval na jednom streamu na platformě Twitch a přitom komunikoval s dalšími hráči. „Potom vznikla (v čí hlavě?) z legrace myšlenka, že bude veliká švanda, když nějaký profík nastoupí tajně místo mě a ostatním pilotům z formule E ukáže, zač je toho loket. Všechno jsme chtěli dokumentovat a následně tím pobavit fanoušky,“ soukal ze sebe zjevně nesvůj Abt. 

Říká se, že každá sranda něco stojí. Daniela Abta ovšem přišla zatraceně draho. Foto: FIA Formula E

Video mělo být údajně okamžitě zveřejněno, jenže než k tomu došlo, vše prasklo. „Nikdy jsem nezamýšlel propůjčit svoje jméno k tomu, abych dosáhl lepšího výsledku a zamlčel to,“ zdůraznil Abt. Proto plánoval v Berlíně dojet úplně vzadu, což se také jaksi nepovedlo.

Když někteří soupeři záhy po startu zpozorovali, že Abt si počíná nezvykle dobře, a pojali podezření, prý se s nimi sám spojil a přiznal se. „Krátce po skončení akce se bohužel věci vydaly úplně špatným směrem,“ postěžoval si. „Vycházel jsem z toho, že Race at Home Challenge není skutečným mistrovstvím, ale především zábavou a také příležitostí shromáždit finanční prostředky pro UNICEF. Uznávám, že jsme nedomysleli možné následky a vzali celou záležitost na příliš lehkou váhu.“

Sám se nyní cítí být úplně na dně, ovšem věří, že se z něj po čase dokáže odrazit zpět.

Zdroj: FORMULE.cz