Hudební festivaly Benátská!, Hrady CZ a Okoř 2020 letos nebudou

Hudební festival Benátská! v libereckém Vesci, putovní festival Hrady CZ ani Okoř 2020 se letos konat nebudou. Pořadatelé Benátské! oznámili náhradní termín 22. až 25. července 2021. Hrady CZ termíny příštího ročníku zveřejní po prázdninách, stejně jako organizátoři festivalu v podhradí hradu Okoř. Zakoupené vstupenky zůstávají v platnosti na příští rok, oznámili dnes pořadatelé na svých stránkách.

"Do poslední chvíle jsme věřili, že letošní ročník našeho festivalu se uskuteční v plánovaném termínu. Bohužel mimořádným opatřením ministerstva zdravotnictví byly mimo jiné zakázány hudební a další umělecká představení s účastí nad 300 osob, a to s účinností od 25. 5. 2020 do odvolání. S ohledem na toto mimořádné opatření vám ale musíme s politováním sdělit, že jsme nuceni zrušit letošní 28. ročník našeho festivalu Benátská s Impulsem," píše se na stránkách festivalu Benátská!

Zahraniční hvězdou festivalu Benátská!, který se měl konat od 23. do 26. července, měla být německá zpěvačka Nena, interpretka mezinárodního hitu 99 Luftballons. Dalším oznámeným byl Paľo Habera se skupinou Team, Olympic, Divokej Bill, Rybičky 48, Vypsaná fixa, Pokáč, Jakub Děkan, Sebastian, ATMO music nebo Mina & Naty. Dramaturgie na čtyřech pódiích počítala s více než 60 kapelami.

"Budeme se snažit zajistit, aby naše letošní dramaturgie byla v co největší části zachována i pro příští rok," uvedli pořadatelé.

Festival Benátská! je v Libereckém kraji nejnavštěvovanější kulturní akcí o letních prázdninách. Loni ji v areálu ve Vesci během čtyř dnů navštívilo přes 40.000 lidí.

"Je nám to moc líto, ale musíme vyhlásit kapitulaci a vyvěsit bílou vlajku. Ačkoliv jsme se usilovně bránili a velmi se snažili, hradby našich Hradů padly pod náporem opatření proti koronaviru," oznámili pořadatelé putovního festivalu Hrady CZ, který měl začít 10. července na středočeském Točníku. Promotér festivalu Hrady CZ Viktor Souček upozornil na to, že tisíce lidí se kvůli nekonání festivalů dostanou do existenčních problémů.

Festival pro 5000 lidí musela přesunout na příští rok také Hana Petřinová, pořadatelka festival Okoř, který se měl konat 22. srpna. "Rozhodnutí nám ministerstvo kultury mohlo říct dříve, nemusela jsem do poslední chvíle platit za kampaň. Pro pořadatele koncertů a festivalů to je ohrožující rozhodnutí. Navíc spousta muzikantů, zejména z menších kapel, si vydělává hlavně přes léto," upozornila už před časem Petřinová.

Související

Covid-19 (koronavirus SARS-CoV-2)

NeFestival v Ostravě skončil. Rozhodnutí epidemiologů je nehorázné, tvrdí organizátorka

NeFestival, který v Ostravě od středy pořádá organizační tým zrušeného festivalu Colours of Ostrava, skončil. ČTK to řekla ředitelka Colours of Ostrava Zlata Holušová. Festival, který měl letos v menším měřítku nahradit oblíbené Colours of Ostrava, znemožnilo dnešní náhlé opatření hygieniků, kteří kvůli šíření koronaviru omezili v Moravskoslezském kraji hromadné akce nanejvýš na 100 lidí.

Více souvisejících

letní festivaly Festival Okoř Festival Hrady CZ festival Benátská! Hudba kultura

Aktuálně se děje

před 26 minutami

před 54 minutami

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 1 hodinou

Miloš Zeman

Miloš Zeman chce na Slovensko, ale zůstává v Motole. Zdravotní stav se zlepšuje

Dva týdny už je exprezident Miloš Zeman hospitalizovaný v pražské Fakultní nemocnici Motol. Podle lékařů se jeho zdravotní stav nadále zlepšuje, na odhad termínu propuštění je však brzy. Zeman přitom údajně koketuje s myšlenkou, že by se vydal na Slovensko a před druhým kolem tamní prezidentské volby podpořil Petera Pellegriniho. 

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 3 hodinami

před 3 hodinami

Ilustrační foto

Dnes je Zelený čtvrtek, významný den spojený s Poslední večeří

Zelený čtvrtek, čtvrtý den Velikonočního týdne, je jedním z nejvýznamnějších dnů v křesťanském liturgickém kalendáři. Tento den má hluboký náboženský význam, připomíná události spojené s Ježíšem Kristem, zejména jeho Poslední večeři se svými učedníky a zahájení pašijového týdne, který vrcholí Velikonocemi.

před 4 hodinami

před 4 hodinami

před 4 hodinami

před 5 hodinami

před 5 hodinami

před 5 hodinami

Vladimir Putin

Putin promluvil o napadení Česka a Polska

Rusko nemá žádné plány na útok na země NATO a nezaútočí na Polsko, pobaltské státy nebo Českou republiku, ale pokud Západ dodá Ukrajině stíhačky F-16, budou ruskými silami sestřeleny. Podle serveru euractiv.com to prohlásil ruský prezident Vladimir Putin při setkání s ruskými vojenskými piloty.

před 7 hodinami

včera

včera

Vyhořelá katedrála Notre-Dame se otevře návštěvníkům ještě letos, tvrdí Paříž

Pařížská katedrála Notre-Dame, která byla v roce 2019 postižena ničivým požárem, má být opět otevřena pro návštěvníky 8. prosince. Uvedl to Philippe Jost, výkonný ředitel vládní agentury, která dohlíží na rekonstrukci katedrály. 

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy