Pátek , 26. 04. 2024

Oto

“Nevěra mi málem zničila manželství. Výčitky svědomí jsem ale překonala,” říká Kristýna (38)

Přečtěte si příběh ženy, která si uvědomila, že ke svému muži již nechová žádné hluboké city. Stali se přáteli a jejich milenecký vztah šel do ústraní.
nevěra
Jak se Kateřina popasuje se svou nevěrou? Přizná se manželovi, nebo ne? (zdroj foto: freepik.com)

27. 05. 2020

Až Kateřina podlehla kouzlu svého kolegy a nevěra byla na světě. Nyní se snaží vyrovnat se svou chybou, ale stále se jí to nedaří.

Krásný vztah zevšedněl

Kateřina se do svého manžela zamilovala již na střední škole. Byli třídním párem snů. A byli spolu opravdu šťastní po dlouhé roky. Nicméně s příchodem dětí a s neustálými starostmi o přestavbu bytu, výchovu dětí, a nedostatek základního životního rozletu se navzájem odcizili. „Když se na to dívám zpětně, nejraději bych nám nafackovala.

Byli jsme tak hořečnatí v úsilí dokončit byt co nejdříve, být pro děti dobrými rodiči a být skvělými kolegy v práci. Úplně jsme zapomněli, že i náš vztah potřebuje čas a péči. Neměli jsme za posledních 7 let jediný týden pro sebe.“ Už si přestali být vzácní.

nevěra
Vztah Kateřiny zevšedněl. Došlo to až tak daleko, že začala být muži nevěrná. (zdroj foto: freepik.com)

Objevila se návnada

„Můj kolega z práce měl na mě zálusk už v době, kdy jsem do práce po mateřské nastoupila. Ale rovnou jsem ho „setřela“, jsem přece vdaná matka dvou krásných dětí, nemám zájem narušit klid rodinného krbu.“ Ale kolega dál vytrvával ve svém úsilí Kateřinu získat. Snažil se být milý, vnímavý, a chválil maličkosti, které jí dělaly radost.

„Dokonce si všimnul, když jsem změnila účes. To se mi u manžela nestalo už celou řadu let.“ Ale svého kolegu se snažila cíleně přehlížet. Za lichotky poděkovala, na pozvání na kafe vždy reagovala odmítavě. To ještě netušila, že je ve vzduchu potencionální nevěra.

Zkouška odolnosti

Že se něco s jejími pevnými zásadami děje si uvědomila na víkendovém teambuildingu. „Bylo to poprvé, kdy jsem vyjela na víkend bez dětí. Jen náš pracovní kolektiv, příroda, opékání buřtů, a procházky po horách. Bylo to skvělé. Cítila jsem se tak svobodná!“ V té době již byl Jarek, její kolega z práce, stále po jejím boku.

K TÉMATU  Nela v koučinku: Dubnový koučink pro hodný holky a kde mi končí hranice

Smáli se, vtipkovali, a stali se oblíbenou „dvojicí“ uvnitř celého firemního kolektivu. Každý cítil, že k sobě patří. „I když jsem večer byla jemně ovíněná a Jarek se mě pokusil políbit, odstrčila jsem ho. V tu dobu už jsem si ale nebyla jistá tím, zda je to skutečně špatně.“

nevěra
Kateřina si začala vztah s kolegou z práce. (zdroj foto: freepik.com)

Nevěra a zlomový okamžik

Pár týdnů po teambuildingu se spolu Jarek a Kateřina ocitli ve firmě sami, dokončovali práci na projektu a rozhodli se, že je lepší to dodělat v práci, nikoliv doma. Když měli vše hotovo, Jarek za Kateřinou zašel a zeptal se jí, zda je vše v pořádku. Práce byla hotová, ona se cítila spokojená a v jeho přítomnosti jí bylo krásně.

Povídali si o životě. Najednou zjistili, že jsou v objetí. Od toho už byl jen krůček k líbání a prvním něžnostem. Prožili spolu neplánovaný, naprosto spontánní a divoký sex. Něco, co si Kateřina zakazovala, se najednou prostě stalo. Bylo to krásné. Ale byla to nevěra.

Ale co teď?

Kateřina se vracela domů se smíšenými pocity. Na jednu stranu sice porušila manželské pouto, ale na druhou se cítila svobodná a plná života, jako již dlouho ne. Prvotní pocity byly dosti rozporuplné. Necítila se tolik vinna, ale spíš jako puberťák, který poruší nějaké zaryté pravidlo, a vlastně tím dál objevuje svět. Jarka požádala, aby jí raději nepsal na telefon.

Nevěra probudila pocit viny

Po čase začala Kateřina prožívat pocity viny. Jednalo se o úlet, ale nemělo k němu dojít. Nevěra je prostě nevěra. Nevěděla, na koho se obrátit o radu. Nejlepší kamarádka jí řekla, že už ji dlouho neviděla tak veselou a usměvavou, jako v poslední době. A rodina zase pozorovala jisté uzavření se do sebe.

K TÉMATU  Je vám nevěrný? Podle těchto signálů to zaručeně poznáte

Kateřina se rozhodla, že zážitek nijak dále komentovat nebude, a že není důvod o něm hovořit s manželem. Cítila se provinile, ale ve skrytu duše věděla, že právě tento jeden úlet jí po letech vlil znovu krev a život do žil.

Kateřina začala svůj život více prožívat a našla si čas na věci, které dříve kvůli povinnostem odsouvala. Konečně jezdila s dětmi na výlety, a manželské pouto se opět upevnilo. Uvědomila si, co by mohla ztratit. Cítila se posilněna životní zkušeností, a cítila se také opět jako žena, o kterou jeví muži zájem, ne pouze jako matka zasypaná každodenními povinnostmi.

S kolegou se nikdy víc do intimností nepouštěli a už by to nikdy ani nedopustila. Je šťastná, že si uvědomila, co vlastně doma má.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT:

Dva nejčastější důvody k nevěře? Odborníci mají jasno: na vině rozhodně není jen kolabující vášeň!

Nová studie šokuje: muži mají z nevěry výčitky svědomí, zatímco ženy jsou díky ní šťastnější! Co útočí na naši psychiku?

Zdroje článku:
Doporučujeme
sdílet
tisknout
mohlo by vás zajímat

Témata pro vás

Výběr článků

Každý z nás občas vytřídí nějaké oblečení ze skříně. Jenže nastává otázka, kam s ním? Obvykle chceme, aby se stále pěkné a zachované kousky dále využily, můžeme je tedy prodat, darovat nebo je hodit do kontejnerů na textil. Tato možnost je nejjednodušší, navíc lidé věří, že tohle oblečení dále využije charita a rozdá co nejvíce věcí potřebným. Je tomu ale skutečně tak? Kam doopravdy oblečení z kontejnerů na textil putuje?
Letní pařáky každého z nás lákají do náruče chladivé a příjemně osvěžující vody. Pokud nechcete být zavření v aquaparcích a hledáte spíš přírodní koupaliště s průzračně čistou vodou a malebným okolím, pak určitě zbystřete. Máme pro vás přehled míst, která stojí za to navštívit, a to nejen u nás, ale i našich nejbližších sousedů.
Patříte mezi milovníky filmových novinek, nebo jste naopak v kině nebyli ani nepamatujete? Letos na jaře má premiérů celá řada báječných filmů a to je skvělá příležitost vyrazit za kulturou. Jaké filmy patří mezi ty nejočekávanější v dubnu a květnu? Možná, že vylákají do nejbližšího kina za zážitkem i vás.
Pokud pracujete z domova, například tvoříte weby, píšete články nebo se věnujete jinému odvětví, jistě se setkáváte s problémy, které provází snad každého. Práci z domova si určujete sami, volíte si pracovní dobu i množství práce.
V oblasti zahradničení je pořád co objevovat, a to i tehdy, pokud máte vše už v malíku. Jestli ale tu a tam prahnete po něčem, co jste doposud nevyzkoušeli, a lákají vás nejrůznější novinky, pak vás právě tenhle článek doslova nadchne. Ten totiž věnujeme speciální popínavce, která bohatě produkuje chutnou zeleninu a nese trošku záhadné jméno ačokča. 
Víte, že práce na poli, házení lopatou nebo pochod Praha-Prčice je pro naše tělo méně škodlivé než nesprávné sezení? Sezení je totiž pro páteř tou nejnamáhavější činností. Jak sedět, je zásadní pro vaše zdraví.
Proč se trápit, že letos dovolená v cizině nevyjde, když i v Česku je krásně! Hory, lesy, řeky a rybníky doslova lákají k objevování. Ovšem abyste si dovolenou užili bez potíží, dbejte na prevenci, zvláště jste-li náchylní k tzv. letním zánětům. Dobře vybavená lékárnička vám pomůže rychle se potíží zbavit a najít v ní můžete i posilu pro vaši vitalitu, proto soutěžte s námi o balíček přípravků Naturevia.
S postupem digitální éry a vzrůstajícím vlivem sociálních sítí se mění nejen náš každodenní život, ale i způsob, jakým procházíme světem romantických vztahů. Seznamovací aplikace se zdají být klíčem k pohodlnému a snadnému hledání partnera, přesto se s nimi vážou otázky a zážitky, které mohou ovlivnit náš citový i sociální život. Tato nová realita digitálního seznamování ovlivňuje různé aspekty mezilidských vztahů a vyvolává diskuse o pravé podstatě lásky v online prostředí.
Je pití dvou litrů vody denně málo nebo moc?  Proč káva nebo kola do pitného režimu nepatří? Zatěžujete pitným režimem své tělo nebo mu naopak děláte dobře? Snažili jsme se to zjistit. Tak čtěte, ať víte víc!
Kam se špinavým prádlem? Do pračky! Ale někdy je ho víc a různých barev, a než přijde na řadu, uschová ho koš na prádlo, praktický doplněk vaší koupelny. Vybrat si můžete přesně takový, aby stylově i barevně zapadl do vašeho interiéru. Koše na prádlo jsou proutěné, plastové nebo látkové, ale také z bambusu. Inspirace pro vás!
Rozvodové řízení je jedním z nejobtížnějších milníků v životě. Zvláště když obě strany zažívají vztek nebo bolest a jsou do toho zapojeny děti. Jak můžete přistupovat k rozvodu z rozumnějšího a informovanějšího hlediska, abyste usnadnili rozchod sobě i své rodině?
Příchod miminka představuje krásný okamžik v životě každé maminky. I přes to ale moc dobře víme, že právě založení rodiny mnohdy může zacloumat s rodinným rozpočtem. Příjem maminky se v tu chvíli smrskne na rodičovský příspěvek. Když k tomu přičteme kolik toho miminko potřebuje nebo jak se vše kolem zdražuje, často si říkáme, že by se hodila nějaká koruna navíc. Řešením může být přivýdělek na rodičovské, na který se nyní trochu detailněji podíváme.

Výběr článků

Vánoce patří mezi nejkrásnější období roku. Všechno se třpytí, blýská a svítí. Proměňte i svůj domov v kouzelné místo plné vánoční atmosféry. Ať už je však váš byt velký nebo maličký, existuje spousta způsobů, jak ho přes Vánoce vyzdobit. Připravili jsme pro vás seznam toho, co by vám rozhodně nemělo uniknout.
Podzim je obdobím, kdy se mění nejenom barvy listů, ale i módní kousky v našich skříních – sandály v botnících pak střídají kozačky nebo kožené polobotky. Pokud ještě váháte, zda byste měli investovat do nového páru kožených bot, prozradíme vám, proč této koupě nebudete litovat.
S blížícími se Vánocemi po nás naši blízcí budou chtít vědět, co si přejeme pod stromeček. To se může zdát jako příjemná otázka, ale opak může být pravdou. Ne vždy máme v záloze seznam předmětů či zážitků, které nutně potřebujeme mít. Často se může dostavit pocit, že už máme vlastně všechno.

Nepřehlédněte

Jestli jste si zamilovali žvýkání žvýkaček, máte je neustále v kabelce nebo na pracovním stole, jistě nyní čekáte jednoznačnou odpověď „Ano!“. Bohužel tak úplně jasné to není, dají se totiž najít pro i proti. Pojďme se na ně podívat.
Spodní prádlo, lyžařské oblečení, sportovní bundy, mikiny, kalhoty. To jsou oděvy z různých materiálů, uzpůsobené tak, aby vyhověly nárokům na sportovní disciplíny i rozmarům počasí. Dříve prostě prádlo a oblečení. Dnes se dělí na funkční – a to ostatní. V čem je jeho výhoda?

Odebírat novinky

Přihlásit se

Jestě nemáte účet? Zaregistrujte se zde.

Nahlásit článek