reklama

Symbolika zásnubního prstenu

reklama

Význam zásnubního prstenu je mnohem větší, než bychom si mohli myslet. Tento kroužek v sobě nese lásku, čas změny, očekávání, oslavu a nové začátky. Na rozdíl od jiných šperků, právě ten zásnubní ženy jen tak nesundávají. Mají k němu totiž příběh spojený s okamžiky štěstí, radosti a lásky. Jaké symboly si ale nese tento výjimečný šperk?

Drahokamy

Významnou symboliku dodávají prstenu kameny, kterými je zdoben. „Nejoblíbenějším a nejprodávanějším kamenem je briliant, který u levnějších variant bývá nahrazován zirkony. Pro náročnější a extravagantnější klientelu nabízíme i prsteny s exotickým kamenem tanzanitem v modré barvě anebo českým granátem v barvě lásky. Tuto nabídku rozšiřujeme,“ komentuje oblíbenost kamenů Martin Kubíček, majitel společnosti BRILAS. Pečlivě vybírejte prsteny s kameny, každý totiž v sobě nese jiné poselství, např. již zmíněný tanzanit představuje nový začátek a jeho modrá barva vnáší do života klid, harmonii a uvolňuje stres.

Kruh

Nekonečnost, nepřetržitý koloběh života, věčnost, vesmír, nekonečnou lásku a dokonalost.  V každém náboženství a století měl kruh trochu odlišný význam. Všichni se ale shodují na pozitivní symbolice nekonečna a času. V magii byl používán jako ochrana proti zlým duchům.

Zásnubní prsten spojuje životy dvou lidí a jejich bezmeznou lásku. Nelze jej zlomit ani rozdělit. Pouto, které přetrvá věky.

Dědictví

Některé šperky se dědí z generace na generaci. Nezřídka to jsou i zásnubní prsteny, které nosily ženy v rodu i po staletí. Takovéto šperky si s sebou nesou klíčové pouto k rodině, tradicím, sounáležitosti a skutečné lásce.

Slib

Muž požádá svou milou o ruku. Žádá ji, aby s ním strávila zbytek života a šli tak společnou cestou. Přijmutím prstenu žena svému nastávajícímu slibuje, že se stane jeho manželkou. Zásnubním prstenem také žena ukazuje, že je oficiálně zadaná a zasnoubená. Dává tím najevo plánování svatby a společné budoucnosti s mužem svého srdce.

Rytina

„Rytiny u zásnubních prstenů nejsou k vidění tak často, jako u těch snubních, nezřídka kvůli technické náročnosti vyhotovení. Je potřeba zkušenost a moderní technologie,“ sděluje Kubíček ze společnosti BRILAS. Rytina na zásnubním prstenu značí jedinečnost šperku a posiluje jeho význam. Dřív se věřilo, že šperk nesmí být jakkoliv narušen, aby se zachovala jeho symbolika.

Tipy:

Prsten BRILAS Popelka

Nádherný prsten z červeného zlata vyčnívá díky svému originálnímu, ale zároveň elegantnímu tvaru obroučky. Vrchní strana je jemně propletena, což dodává prstenu něžný vzhled. Prsten zdobí zirkon. K dostání je ve žlutém a bílém zlatě. V tomto provedení si jej můžete zakoupit od 5 490 Kč.

Prsten BRILAS Ivone                                                                     

Exkluzivita a jemnost v jednom, tak to je zásnubní prsten Ivone z bílého zlata. Prsten je zdoben jedním středovým briliantem o velikosti 4,25 mm a 14 postranními brilianty ve velikosti 1,25 mm. V tomto provedení je k dostání od 38 990 Kč, v případě varianty se zirkony je cena 5 990 Kč. K dispozici jsou ale i varianty ve žlutém nebo červeném zlatě.

Prsten BRILAS Isisi

Luxusní kousek mezi nejnovějšími zásnubními prsteny pro ženy, které se nebojí svůj zásnubní prsten ukázat světu. Pro ženy milující honosné a ohromující věci. Prsten vyniká svým velkým centrálním kamenem o velikosti 6,5 mm. Dále je po stranách zdoben 12 menšími zirkony. Ty už jsou ale velikosti pouhých 1,3 mm, díky kterým dostává prsten neodolatelný jas a třpyt. Prsten je k dostání od 5 990 Kč. Vybírat můžete ale z vícero variant: žluté anebo červené zlato se zirkony či brilianty.

Prsten BRILAS Polina

Zásnubní prsten v kombinaci se žlutým a bílým zlatem je velmi oblíbenou záležitostí. V tomto provedení je k dostání za 6890 Kč. Vybírat ale můžete i z dalších provedení včetně těch briliantových.

reklama

reklama

reklama

reklama

reklama