Adriana Sobotová totiž hodlá dnešního jubilanta potěšit speciálním tatarským biftekem. A recept na něj má manželka Luďka Soboty právě od Jiřího Wimmera. „Luděk tatarák miluje a tenhle obzvlášť. Když přijde na nějakou zvláštní příležitost, dělávám ho. Zásluhy za recept ovšem patří Jirkovi Wimmerovi. Na rozdíl od toho tradičního, do tohoto tataráku patří francouzská hořčice a kapary,“ svěřila Blesku Adriana Sobotová společně s tím, že u nich v rodině se raději než sladké mlsá právě slané a především maso.

Ani tak ale oslavenec nebude bez dortu. I na ten má Adina, jak hercově manželce přezdívají její blízcí, speciální recept. „Dort chystám nepečený. Základem pro něj jsou piškoty, tvaroh a zakysaná smetana. A na dozdobení a pro lepší chuť nechybí ovoce,“ rozplývá se organizátorka oslavy při představě dezertu. I co se darů týče, už je jasno. Svému muži jeho životní i jevištní partnerka obstarala novou parádní bundu na jarní a podzimní měsíce. Syn Ladislav, založením sportovec a profesí osobní trenér, zase speciální hodinky.

„Manžel už přestal hrát tenis. Nedělalo mu to už dobře. O to víc teď ale chodí na procházky. Chytré hodinky mu budou měřit kroky i tep,“ prozradila Adriana Sobotová, která se kromě oslavy už teď těší na podzim. To by se totiž měli manželé společně s kolegy, jako Miluška Voborníková či Jana Mařasová, vrátit na jeviště divadla Semafor. V divadelním programu jsou už teď zařazené hry Návštěvní den u Miloslava Šimka a Zajíc v pytli aneb ze Soboty na Šimka.     

VIDEO: Luděk Sobota: Jsem životní pesimista!

Video
Video se připravuje ...

Luděk Sobota oslavil 75 let! Jsem životní pesimista! Hana Hoschlová, Jan Jedlička

Fotogalerie
46 fotografií