Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

O pohár prezidenta ČTS bude hrát Muchová s Kvitovou. Mužské finále mezi Kolářem a Vrbenským

Tenisový turnaj O pohár prezidenta ČTS zná své finalisty. Jedním je Zdeněk Kolář, který porazil po těžkém boji Víta Kopřivu, druhým Michael Vrbenský po triumfu nad Jiřím Lehečkou. O ženský titul bude po vítězství nad Barborou Strýcovou hrát Karolína Muchová. Její finálovou soupeřkou bude Petra Kvitová, která si poradila s Kateřinou Siniakovou. 

Muchová vlétla do zápasu suverénně, rychle vedla 4:0 a za půl hodiny získala úvodní set. Pak se ale 31. hráčka žebříčku WTA Strýcová zlepšila, obě tenistky měly problém udržet servis a zkušenější Strýcová sadu v koncovce získala. V supertie-breaku ještě Strýcová vedla 4:3, ale Muchová šesti body v řadě vývoj otočila, a to i díky prohozu po doběhnutém zkrácení. Vyhrála 6:1, 4:6 a 10:6.

"Začátek byl rychlý, hrála jsem solidně a nedala moc Báře šanci, i když ona chybovala. Ve druhém setu se hrály delší výměny a byla jsem ráda, že se nehraje třetí set, ale super tie-break. Ten jsem zvládla," řekla Muchová, které se na Spartě znovu po roce daří. Loni zde došla na antuce do finále turnaje okruhu WTA.

Druhý den se u plotu za kurtem objevilo i pár fanoušků. "Tleskali a křičeli moje jméno. Byla jsem ráda, že našli skulinku a koukali," řekla Strýcová a Muchová dodala: "Nebyli úplně na mojí straně, ale aspoň tam byl nějaký potlesk."

Druhou finalistkou je Kvitová, která zvládla duel se Siniakovou. Mladší soupeřku porazila 7:5 a 6:4. Kvitová v obou setech vedla 3:0, ale pokaždé o náskok přišla a set získala až v koncovkách. Zápas ukončila při druhém mečbolu "prasátkem". "Předvedla jsem lepší výkon než první den. Víc se do toho dostávám a zápas byl kvalitní z obou stran," konstatovala Kvitová a k výkyvům dodala: "Občas se mi to stává obecně. Když vedu, asi polevím mentálně, soupeřky do toho víc chodí a padá jim to tam."

Zápas mezi Kvitovou a Siniakovou byl tentokrát vyrovnanější než letos v lednu na Australian Open, kde Kvitová povolila krajance jen jeden gem. "Jsem ráda, že jsem uhrála víc gemů. S Petrou jste neustále pod tlakem, ale dařilo se mi držet krok. Bylo fajn si zase zahrát a vyzkoušet si zápas naostro," řekla Siniaková. 

Zdeněk Kolář
zdroj: ČTK

Třiadvacetiletý Kolář se potýkal s puchýřem na pravé ruce, v níž drží raketu. "Zhoršovalo se to, praskalo to, i krev trošku, ale musím se s tím nějak popasovat," řekl 229. hráč světa.

V utkání odvrátil třináct ze čtrnácti brejkbolů. "Je potřeba i hromada štěstíčka, ale vrátilo se mi to za dřinu, co jsem absolvoval," povídal v rozhovoru pro ČT sport.

Na zahajovací boje ve Stromovce navážou turnaje O trofej solidarity a naděje ČTS by Moneta vždy pro 16 hráčů a hráček. Hrát se bude i soutěž družstev a exhibiční charitativní duely týmů Karolíny Plíškové a Kvitové.

Tenisový turnaj O pohár prezidenta ČTS:

Ženy (tvrdý povrch):

Dvouhra - semifinále:

Muchová (2) - Strýcová (3-4) 6:1, 4:6, 10:6, Kvitová (1) - Siniaková (3-4) 7:5, 6:4.

Muži (antuka):

Dvouhra - semifinále:

Kolář (3-4) - Kopřiva 6:3, 7:6 (7:3), Vrbenský - Lehečka 6:2, 6:3.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články