Tomáš Magnusek zhubnul (nejen kvůli filmu) téměř 70 kilo

Už dlouho svou nadváhu řešil, ale chybělo odhodlání. Jednodušší bylo dělat si z desítek kil navíc legraci, než držet dietu, cvičit, změnit své návyky nebo podstoupit nějaké procedury či dokonce operaci. A najednou je všechno jinak; známý režisér a scenárista Tomáš Magnusek je o 68 kilo lehčí!

„Nepřišlo to samozřejmě ze dne na den,“ přiznává režisér, s nímž jsme se potkali v rámci rehabilitace na pražské klinice.  „Víte, spoustu lidí, kteří mají normální váhu, si nejspíš neuvědomuje, jaká omezení obezita přináší. Problémy s pohybem, dýchavičnost nebo nadměrné pocení, to asi napadne každého. Mně ale nejvíc zasáhly dvě věci; v pražské ZOO jsem se chtěl vyvézt lanovkou – a nevešel jsem se do sedačky. Zásadní pro mé rozhodnutí bylo ale něco jiného…“ Magnusek vypráví, jak plánovali s Martinem Dejdarem a Jiřím Lábusem pracovní cestu do Hollywodu a Dejdar režiséra upozornil na to, že si bude muset zakoupit dvě sedačky. „To byl ten moment, kdy jsem si řekl dost! Musím se sebou něco dělat – a radikálně.“

Tomáš Magnusek se rozhodl a konal. Pod dohledem Petry Řehořkové, zakladatelky kliniky estetické a laserové medicíny Petra Clinic podstoupil tzv. hubnoucí kůru a opravdu zvolna nadbytečná kila shazoval. Pak v nemocnici následovala velmi náročná operace (abdominoplastika) a nyní pokračuje v rehabilitaci zpátky ve své oblíbené klinice. „Nebudu vám lhát… Strašně jsem se všeho kolem mého razantního hubnutí bál, a když už jsem se do toho pustil, chtěl jsem se svěřit někomu, kdo má ty nejlepší reference, komu můžu důvěřovat“, vysvětluje Tomáš Magnusek, proč po operaci rehabilituje právě v pražské klinice, když žije v Náchodě.

Protože už je, jak se říká ´z nejhoršího venku´, na kliniku za ním zavítali herci z Magnuskova připravovaného filmu Stáří není pro sraby. Jiří Krampol, Jan Přeučil i manželé Kateřina a Peter Pechovi režiséru popřáli rychlé zotavení. „No, na to, že jsi po náročné operaci, ti to běhá líp, než předtím!“ nešetřil chválou Krampol, který i ve svém věku stále sportuje a drží si fyzičku i dobrou postavu stejně jako Jan Přeučil. Ten na návštěvu přišel s manželkou Evou Hruškovou a zavtipkoval: „To víte, museli jsme našeho režiséra zkontrolovat, jestli je schopný za týden natáčet. Vždyť to není žádná legrace. Na place se pan režisér bude mít co otáčet, i když točí s námi, hereckými bardy.“

Přítomnost manželů Pechových ovšem dosvědčuje, že se ve filmu ´Stáří není pro sraby´ objeví i mladí herci. „Moc se na natáčení těšíme“, prohlásili téměř unisono sympatičtí herci. Zatímco Kateřina již herecké zkušenosti z filmu mám, pro Petera půjde o první filmové natáčení. „A rovnou s takovými hereckými legendami!“, neskrýval nadšení Peter Pecha, kterého znají především divadelní a muzikáloví fanoušci. Kromě zmíněných herců ve filmu uvidíme také Martina Dejdara se synem Matějem, Luďka Sobotu, Oldřicha Vlacha, Evu Burešovou, Ladislava Freje, Ivana Vyskočila, Roberta Cejnara, Pavlínu Tomicovou, Jaroslava Sypala, youtuberku Dominiku Myslivcovou, Barboru Ježkovou, Jaroslavu Obermaierovou a řadu dalších.

A o čem film pojednává? O partě staříků, kteří se rozhodnout ještě si něco užít a vyrazí na svoji poslední životní jízdu. Natáčet se bude, mimo jiné, i v Babiččině údolí. Bližší informace se dozvíte již brzy.

reklama

reklama

Tomáš Magnusek zhubnul (nejen kvůli filmu) téměř 70 kilo

reklama