Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Skokani stupňují přípravu. Pilují především techniku a skáčou šestkrát denně

Ačkoli se blíží léto, skokani na lyžích jsou v plném tréninku. Česká reprezentace v těchto dnech rozjela přípravu na můstcích. Částečně mimo program týmu je zatím česká jednička Roman Koudelka. V rámci individuální přípravy ho skokanské tréninky čekají až za dva týdny.

"Jedu ty největší objemy, kdy to hodně bolí a potom už se skokan strašně těší na můstek, kdy už konečně bude změna a trošku si zas uvolní hlavu a bude si moct zaskákat," popisuje dlouhodobý lídr české reprezentace.

Pod vedením nového kouče Františka Vaculíka pilují reprezentanti zejména techniku. Nejprve na sucho a potom i na můstku. "Technika je teď docela zásadní a jsou tam určité změny, které musí kluci pochopit, takže bude potřeba ještě trocha času," vysvětluje.

Je nám líto, video expirovalo.
Skokani na lyžích se připravují na sezonu

Každý z reprezentantů absolvuje v této fázi okolo šesti skoků denně. "Včera to bylo jen na rozeskákání, abychom se sžili s prostředím, ale čím víc se specializujeme směrem k závodům, čím víc se blíží závody, tím víc do toho člověk musí jít naplno," líčí další skokan Vojtěch Štursa.

První závod letní světové série skokanů hostí 15. srpna Frenštát pod Radhoštěm.

Hlavní zprávy

Nejčtenější články