Jsou mi dva roky a jdu do školky

A je to tady.. Tak rychle ten čas utekl. Než jsem se nadála, můj milovaný uzlíček jde poprvé do školky. Ptáte se, proč dávám čerstvě dvouleté děťátko do školky? Odpověď není sice jednoduchá, ale považuji ji za celkem srozumitelnou.

Věc se má tak… Původním povoláním jsem učitelka v MŠ. Před několika dny mi přišla nabídka z bývalé práce (MŠ), zda bych mohla po dobu třech měsíců zaskočit za nemocnou kolegyni, která v MŠ pracuje jako chůva, a s touto nabídkou také možnost brát si syna s sebou. Po dlouhém přemýšlení jsem nabídku přijala.

V tomto článku bych vám tedy ráda sepsala několik věcí, které je potřeba ,,vyřešit“ před nástupem do MŠ.

Potvrzení od dětského lékaře

Toto je nesmírně důležitý krok, kterým jsme začali. S dětskou lékařkou jsme diskutovaly o tom, zda malý zvládne celkový nástup do školky, a zda je už ,,vyspělý“ na tuto velkou změnu. Nakonec to ale dopadlo dobře a dostali jsme razítko a ,,povolení“. 🙂

Za toto potvrzení jsem zaplatila 100 Kč. Tato částka se liší pouze v řádu desetikorun, záleží na vaší dětské lékařce.

Vyplnění přihlášky k nástupu do MŠ

V našem případě se jednalo o formulář, který byl v rozsahu dvě A4. Do této přihlášky se vyplňují veškeré informace o rodičích(tel. kontakt, adresa, zaměstnání, atd.) o dítěti – zda se s něčím léčí, zda užívá pravidelně léky, kdo bude dítě vyzvedávat ze školky, atd. Nic těžkého. 🙂

Povinná výbava do školky

Tak to už taková legrace nebyla 🙂 Zde vám sepíšu seznam věcí, které potřebujeme v MŠ. Chtěla bych jen upozornit, že každá školka má své nároky, některé například vyžadují i kartáček na zuby nebo ručník, i s tím jsem se už setkala.

Pevná obuv (bačkůrky): tak do této položky jsem zainvestovala nejvíce, zvolila jsem pevnou, polouzavřenou obuv.

Pláštěnka

Holinky

Věci na převlečení: punčocháče, náhradní tepláky, trička, kalhotky, slipy

Pyžamo na spaní

Oteplováky – kalhoty na ven

Bunda na ven

Boty na ven

Čepice

Rukavice

Nákrčník

Baťůžek na věci

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Jak běhat s kočárkem

Cvičení po porodu. Kdy s ním začít?