InzerujTEĎ

 
 
 

Kdy a kam

  • Ron Hutchinson: Moje tango – divadelní drama

    sobota 20.4 19:00 - Sokolovna, Blatná

  • Vernisáž výstavy obrazů Jakuba Sajlera

    sobota 20.4 14:00 - Městský úřad – Sloupová síň, Vodňany

Zobrazit všechny události
 
 
 
 

Letní a zimní čas

V roce 2018 skončila v EU debata o letním a zimním času. Každý stát se má zařídit podle svého. Téma se odsunulo do pozadí, momentálně není na stole. Co vyhovuje vám?

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Společnostem, které nemusely v době nouzového stavu přerušit činnost, město nájemné neprominulo

 Autor: Eva Výborná

    Autor: Eva Výborná

JINDŘICHŮV HRADEC – Na městském zastupitelstvu (MZ) v Jindřichově Hradci řešili ve středu 27. května kromě jiného prominutí a snížení nájemného v souvislosti s koronavirovou epidemií. Bod přednesl na jednání za městskou radu její člen Radim Staněk. O prominutí a snížení nájemného v souvislosti s koronavirovou epidemií žádaly dvě společnosti: Reilreklam a Moll Česká republika.

Společnost Reilreklam má v užívání pozemky pod reklamním zařízením se smlouvou na dobu neurčitou. Společnost žádala o odpuštění nájemného po dobu nouzového stavu, to je zhruba necelých deset tisíc korun (9 900 korun), případně snížení na deset procent, to je sleva ve výší 8 900 korun. Dále společnost žádala o nížení nájemného na 50 procent po dobu jednoho roku od skončení nouzového stavu, to se jednalo o částku 27 348 korun.

Společnost Moll Česká republika, která provozuje v Jindřichově Hradci čerpací stanici, má smlouvu na dobu určitou do 7. prosince 2024. Výše nájemného činí pro rok 2020 489 888 korun. Společnost žádala o slevu z nájemného ve výši 30 procent po dobu od 13. března do 30. června, jednalo se o částku zhruba 44 300 korun.

„Rada města na svém jednání 6. května nesouhlasila se snížením ani s prominutím nájemného z důvodu, že tito žadatelé nemuseli přerušit svou podnikatelskou činnost v době nouzového stavu," uvedl Radim Staněk. Po formální připomínce Tomeše Vytisky dal starosta Stanislav Mrvka hlasovat. Zastupitelé pak ve svém hlasování také nesouhlasili se snížením a prominutím nájemného, čtyři členové MZ se hlasování zdrželi.

Diskuse k článku - napište váš názor
 

Další zprávy z regionu

 
 

Diskuse ke článku

Zbývá znaků: 1200
 
 
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace