Rekonstrukce bytu
Náš tip

Rekonstrukce bytu Ostrava a okolí

Ostrava je rázovitý kraj, který nabízí nejen pohled na těžební věže uhelných dolů, ale také hezkou přírodu a zajímavou architekturu. Ta stojí za podívání hlavně v městské části Poruba, kde se nacházejí domy ve stylu socialistického realismu. Takzvaná sorela má svůj půvab. A protože se jedná o byty z padesátých let minulého století, musely už projít rekonstrukcí, aby mohly být obyvatelné i v současné době.

Modernizace bytu 

Rekonstrukce bytu promění zastaralý interiér v moderní obydlí. Obvykle je nutné přistoupit k modernizaci celého bytu včetně koupelny i kuchyně na míru. Ty většinou mají svá nejlepší léta za sebou, jsou přežité a nevyhovují podmínkách současného bydlení. Rysem dnešní bytové architektury je minimalismus.

Pryč s umakartovým jádrem 

Rekonstrukce koupelny nebo rekonstrukce bytového jádra vytvoří příjemné prostředí pro každodenní hygienu. Umakartové jádro je dávným přežitkem. V minulosti sehrálo svoji roli, ale dnes už nikdo o takovou koupelnu nestojí. Pokud ale nechcete měnit bytovou dispozici, tak jádro bourat není třeba. Oblíbenou variantou jeho rekonstrukce je nalepit obklady přímo na umakart. Je to chytré a levnější řešení. Ovšem vyzděná koupelna má také něco do sebe.

Nová kuchyně potěší 

Kompletní rekonstrukce bytu počítá i s novou kuchyní. I když není váš byt právě velký, můžete vytvořit velmi příjemné zázemí pro přípravu pokrmů. V tomto případě je vhodným řešením kuchyně na míru, kterou si přizpůsobíte prostoru, jenž máte k dispozici. V menší kuchyni volíme raději světlejší barvy, jež opticky zvětšují. Nemusíte se bát bílé barvy v kombinaci s dekorem dřeva. Tato varianta vypadá velice dobře.

Výroba kuchyní na míru počítá s tím, že umí splnit i náročné požadavky zákazníků na úložné prostory i vzhled. Taková kuchyně bude nejen designově zajímavá, ale také praktická a hlavně funkční.