Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 9°C

Silvie je už 19 let nezvěstná: Její matku teď šokoval nečekaný telefonát!

Aktualizováno -
28. května 2020
09:48
Autor: VaB - 
27. května 2020
19:01

Silvie Zahradníková je nejdéle nezvěstnou osobou na Slovensku. Mezi pohřešovanými figurovala dlouhých 19 let! Nedávno se ale ozvala své matce! Policie se s ní zkontaktovala, její jednání je ale zvláštní…

Silvie se ztratila roku 2001. Tehdy jí bylo šestnáct let, když odešla z domova. Bydlela v okrese Nové Zámky na Slovensku. Po dlouhých dvou měsících se telefonicky ozvala své mamince a řekla jí, že se nachází ve Španělsku se svým přítelem. 

Tehdy slovenskou policii překvapilo, jak se dostala přes hranice v době jejich uzavření, neměla totiž doklady. „Policejní sbor prováděl následující roky prověrky na území Slovenské republiky, ale i v zahraničí s pomocí zahraničních partnerů, avšak bez výsledků,“ popsala policie na facebooku. Podle ní se ale vše změnilo v posledním období.

Policie zveřejnila několikátou prosbu o pomoc v případě pohřešované Silvie. Tentokrát zkusili i sílu facebooku. A to na Pomněnkový den, který je věnovaný právě pohřešovaným dětem. Její matka zároveň v ten den oznámila na linku 158, že se jí její dcera znovu ozvala! Zároveň policii, nezávisle na telefonátu, kontaktovala na facebooku třetí osoba. Ta poskytla další informace o dnes už dospělé 35leté ženě. Tyto informace mohou údajně pomoci k vypátrání. 

Nechce se vracet domů?

Matka nezvěstné Silvie policii uvedla, že je přesvědčená, že v telefonu slyšela hlas své dcery. „To, že má jít právě o ni, mají podle matky dokládat i dvě zaslané fotografie, které z dálky zachycují dospělou ženu,“ uvádí policie.

Osobu kontaktovala i samotná policie. Poskytli jí všechny relevantní informace, které by mohly vést ke zrušení pátrání. „Prozatím, z neznámých důvodů, odmítla možnost jít osobně na nejbližší policejní útvar ve Španělsku, kde by se měla nacházet, tím by došlo k ověření identity a zrušení pátrání,“ napsala slovenská policie. Zároveň svým kolegům ve Španělsku zaslali žádost o vykonání prověrky osoby. 

Silvie Zahradníková je tak stále nejdéle nezvěstnou osobou, která se ztratila jako mladistvá. Slovenská policie eviduje případy, kdy se mladistvé osoby nikdy nenašly a soud je prohlásil za mrtvé. To ale neznamená, že by policie nadále nepracovala s poznatky, které by vedly k vypátrání osoby.  

Není jediná

Slovenská policie ve své databázi eviduje spoustu pohřešovaných osob. Druhou nejdéle pohřešovanou osobou je Marek Ščuka, narodil se 18. listopadu roku 1993 v Arnutovcích na Slovensku. V roce 2010 odešel s kamarády do obce Smižany, nikdy se ale nevrátil. Nikdy o sobě nedal vědět, jeho pobyt je neznámý. 

V Česku se stále pohřešují deístky dětí - některé už více jak 20 let! Tablo pátrání si prohlédněte v galerii:

w.mojko ( 30. května 2020 15:18 )

Najdlhšie hľadanou mladistvou osobou na Slovensku je Ľuboš Bednár z Púchova... od r. 1988. Jeho rodičia boli už na viacerých miestach sveta, ale žiaľ, nikdy to ich Ľuboško nebol...
http­s://ww­w.pu­chov­.in/st­are-krimi-chlapec-ktory-sa-uz-nevratil/

ostuda ( 27. května 2020 20:38 )

asi kvalitní řezivo pro španěly. vypadá to, že teď půjde na “důchod zpátky k mámě

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání