TOPlist

Netatmo představilo chytrou bezpečnostní kameru se sirénou

netatmo camera

Francouzská společnost Netatmo představila nový produkt v podobě chytré venkovní kamery se sirénou. Dojde-li k neoprávněnému vniknutí do domova, kamera okamžitě upozorní uživatele a vyplaší zloděje. Uživatel také může neprodleně reagovat a na dálku spustit alarm o síle 105 dB, který zloděje zastraší. Všechny funkce kamery Netatmo jsou provozuschopné bez jakýchkoliv měsíčních poplatků. Software dokáže rozeznat člověka, zvíře, vozidlo i neškodný pohyb.

Kamera uživateli umožňuje zachovat si prostřednictvím chytrého telefonu, tabletu nebo počítače spojení se svou domácností po 24 hodin denně, 7 dní v týdnu odkudkoliv na světě. Netatmo kamera se instaluje venku, kde okamžitě rozpozná přicházející osobu, vozidlo ve vjezdu či okolo procházejícího se psa. Pokud kamera detekuje podezřelou aktivitu, upozorní na ni uživatele zasláním přesného oznámení s videem. V případě reálného nebezpečí, uživatel může spustit sirénu kamery a osobu vyplašit.

Pokud je uživatel v práci a kamera zaznamená vniknutí do zahrady, zašle uživateli na chytrý telefon oznámení se záznamem události. Ten bude následně moci z aplikace Netatmo Security ručně spustit sirénu o ohlušující síle 105 dB a vyplašit zloděje.

Noční záznam i pokročilá konfigurace upozornění

Uživatel má možnost pro jednotlivé situace deaktivovat nahrávání videí i zasílání upozornění. Pro každé rozpoznání osoby, vozidla nebo zvířete si uživatel nastavuje, zda kamera odešle oznámení či nahraje video. Funkce Alert-Zones umožňuje uživateli určit konkrétní zóny: kolem pergoly, brány, garážových vrat apod. Kamera pak odesílá upozornění pouze v případě, že dojde k zaznamenání pohybu přímo v zónách.

netatmo cam 4

Inteligentní venkovní kamera se sirénou je vybavena kamerou s rozlišením Full HD (1920 x 1080 px). Objektiv se záběrem 100 stupňů a detekčním polem 20 metrů nabízí poměrně široké pokrytí. Kamera je také vybavena infračerveným nočním viděním, které zajistí dozor nad domovem i v noci.

Kamera má rovněž integrovaný inteligentní osvětlovací systém. Dojde-li k poplachu, osvětlení se rozsvítí a pomůže k zastrašení zloděje. Inteligentní osvětlení lze nastavit v aplikaci Netatmo Security. Uživatel si může například zvolit, jestli se osvětlení zapne automaticky při rozpoznání náhodného pohybu, čímž případně zastraší cizí osobu, nebo bude pouze osvětlovat vstup domu při příchodu členů domácnosti a ohlášených návštěv.

Videozáznamy jsou ukládány přímo na přiloženou paměťovou microSD kartu. Tato karta je šifrovaná, což zajišťuje vyšší úroveň zabezpečení jejího obsahu. Případní útočníci tak nemají přístup ke kamerovým záznamům. Videa mohou být rovněž odeslána a archivována na úložišti Dropbox nebo osobním FTP serveru uživatele.

Podpora HomeKitu i Google Assistanta

Kamera je kompatibilní s platformami Apple HomeKit, Amazon Alexa a Google Assistant. Uživatel si tak může vytvořit personalizované scénáře a propojit kameru s dalšími používanými konektivními zařízeními, a to v různých kombinacích. Může si například nastavit, aby se všechna venkovní světla rozsvítila červeně v případě, že je na jeho pozemku rozpoznáno vozidlo.

netatmo cam 3

Kamera se instaluje stejně jako běžná venkovní kamera. Pro účinné sledování domova ji stačí umístit namísto stávajícího osvětlení nebo na jiné strategické místo, a pak už ji jen připojit k domácí Wi-Fi síti. Uživatel kameru ovládá dálkově a využívá jejích funkcí prostřednictvím aplikace Netatmo Security ze svého chytrého telefonu, tabletu nebo počítače.

Kamera byla navržena tak, aby odolávala zubu času i povětrnostním podmínkám. Je vytvořena z hliníku, skla a plastu, materiálů, které jsou vysoce odolné a chráněné před působením UV paprsků. Díky HZO technologii je kamera odolná vůči působení vody a vlhkosti.

Cena a dostupnost

Nová bezpečnostní kamera Netatmo se sirénou bude dostupná od 9. června. Seženete ji ve většině českých e-shopů za doporučenou koncovou cenu 9 199 Kč, což rozhodně není málo. Výrobce nabízí i verzi bez sirény – ta vyjde na 7 999 Kč včetně DPH.

Autor článku Michal Javůrek
Michal Javůrek
Nadšenec do mobilních technologií, vášnivý fotograf, cyklista a sběratel starých telefonů. Pokud zrovna nesedím u počítače, najdete mě v přírodě s fotoaparátem přes rameno, nebo v sedle na kole.

Kapitoly článku