Počasí dnes12 °C, zítra15 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Vysočina hraje poprvé po pauze doma, v pátek hostí zachraňující se Varnsdorf

Fotbalového restartu se po koronavirové odmlce v pátek dočká i Kraj Vysočina! Jeho reprezentant v pátek od 16 hodin na svém stadiónu přivítá tradičně nepříjemného soupeře – FK Varnsdorf. Ambice i postavení v nesmírně vyrovnané tabulce FC Vysočina velí jediné – zvítězit, udržet skvělou domácí sérii a odčinit porážku na Dukle.

Ve stejném duchu před duelem hovořil i asistent trenéra Josef Mucha: „Dostali jsme se do situace, že když nejsme schopní vozit body z venku, tak tabulkové postavení musíme potvrzovat alespoň doma. Není to jednoduchá situace, ale my prostě musíme jít jednoznačně za vítězstvím. K tomu však musíme být přesnější v předfinální fázi a důraznější v koncovce, než tomu bylo v pondělí na Dukle.“

Jaké jsou vaše poznatky o hře nadcházejícího soupeře? „Varnsdorf se nachází v sestupovém ohrožení a také potřebuje sbírat body. Možná mu bude více vyhovovat, když hrát na hřišti soupeře, kde nebude muset tolik tvořit a bude se moci zaměřit na defenzívu a spoléhat na rychlé protiútoky. Nás asi čeká těžká dobývání koncentrované defenzívy soupeře. Zvlášť, když Varnsdorf nezvládl poslední domácí utkání s Hradcem. K oporám mančaftu náleží zkušený stoper Kouřil, nepříjemní jsou rychlonohý Ondráček a Rudnytskyy, gólově efektivní je Breda, hru tvoří Bláha a Kocourek,“ informoval asistent kouče Radima Kučery.

Lze odtajit, zda již bude k dispozici Fortelný a nakolik vážná jsou zranění Křišťála a Tlustého? „Věříme, že se nám oba obránce podaří uschopnit. U Fortelného bude hodně záležet na jeho pocitech a schopnosti naplno podstoupit všechny souboje,“ doplnil Mucha.

Varnsdorf vede mladý jihlavský trenér David Oulehla, jenž v nedávné minulosti vedl dorostenecké celky FC Vysočina. V uplynulém ročníku jeho celek trápil favority a čeřil vrchní příčky tabulky, což jej nakonec vyneslo na výbornou 6. příčku. V aktuálním ročníku je to poznání horší, když celku ze Šluknovského výběžku náleží až 14. pozice se ziskem 15 bodů a pětibodovým náskokem na sestupové pozice. Varnsdorf jistě nepotěšil vstup do jara, když březnový duel v Chrudimi skončil výraznou porážkou 5:2 a úterní obnovená premiéra dopadla smolně – FK doma podlehl Hradci Králové 1:2, přestože hrál takřka 40 minut s výhodou jednoho hráče v poli.

„Vanďák“ pro Jihlavu představuje tradičně neoblíbeného soupeře, o čemž vypovídá fakt, že vzájemná bilance hovoří ve prospěch severočeského celku. Vysočina ve Varnsdorfu ze čtyř pokusů ještě nikdy nevyhrála a na svém stadiónu ze tří bitev dvakrát zvítězila a jednou podlehla – v postupovém ročníku v březnu 2012.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Zdroj FC Vysočina Jihlava

Štítky Vysočina Jihlava, Varnsdorf, druhá liga, fotbal, FK Varnsdorf, FC Vysočina Jihlava, FK Dukla Praha, Kraj Vysočina, Josef Mucha, FC Hradec Králové, Radim Kučera

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Vysočina hraje poprvé po pauze doma, v pátek hostí zachraňující se Varnsdorf | Fotbal | Sport | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.