hnv murr

Česká firma dodává osvětlovací systém pro bojová vozidla

Společnost Rheinmetall Defence oznamuje, že česká společnost Ray Service dodala prototyp osvětlovacího systému pro bojové vozidlo pěchoty LYNX KF41, a to jen pět měsíců poté, co spolu oba partneři podepsali obchodní dohodu.

 

Rheinmetall uzavřel s Ray Service 4. prosince 2019 dohodu týkající se vývoje a výroby osvětlovacího systému pro moderní, modulární pásové obrněné bojové vozidlo pěchoty LYNX KF41, které nabízí dceřiná firma Rheinmetall Landsysteme v probíhajícím výběrovém řízení českých ozbrojených složek na dodávku 210 těchto vozidel v roce 2020. Tento krok je součástí závazku Rheinmetallu na lokalizaci výroby.

Ray Service je etablovaným partnerem Rheinmetallu v oblasti výroby vysoce kvalitních součástek pro nejrůznější produkty Rheinmetallu. Kromě produktu LYNX spolupracují obě společnosti na dalších bojových systémech, včetně BOXER, FUCHS a PUMA. Ray Service již zahájil výrobu prototypu osvětlovacího systému. Jejich oddělení Výzkum a vývoj vytvořilo pomocí 3D tisku a LED technologie funkční model předních světel. Model prošel všemi nezbytnými fotometrickými testy a na jeho základě vznikl už i druhý, vylepšený model.

„Jsme nadšeni, jak rychle Ray Service dodal prototyp osvětlovacího systému pro LYNX KF41. Potvrzuje to naši víru ve schopnosti našich českých partnerů vyvíjet a dodávat důležité součástky pro naše produkty. Většina produktů Rheinmetall Defence je určena na export, což otevírá obrovské možnosti i pro naše lokální dodavatele, jako je např. právě Ray Service, aby se stali integrální součástí našeho globálního dodavatelského řetězce. To pomůže prezentovat český inženýring, inovace a technickou zdatnost před obranným průmyslem na celém světě,“ říká Oliver Mittelsdorf, Senior Vice President Sales Tracked Vehicles and Turrets, Rheinmetall Defence.

„Na konci roku 2019 jsme rozšířili naše partnerství s Rheinmetall Defence, zakomponovali jsme do něj osvětlovací systém pro LYNX KF41. Od té doby nepřetržitě pracujeme na vývoji externích světel. S naším dosavadním postupem jsme v kontextu časového rozvrhu pro výběrové řízení spokojeni. Osvětlovací systém společně s kabely a elektromechanickými boxy, které již dodáváme, přidá do DNA vozidla LYNX KF41 výraznou českou stopu. To České republice pomůže v její snaze znovu si vybudovat pozici v globálním obranném průmyslu a rozvíjet vzdělané a kvalifikované pracovní síly,“ říká Pavel Trubačík, Business Development and Marketing Director, Ray Service.

Rheinmetall Defence je velkým zastáncem lokalizace výroby a zavázal se, že v případě vítězství v tenderu na dodávku bojových vozidel pěchoty využije pro LYNX KF41 české součástky z více než 40 %. Ray Service, která navrhuje a vyrábí kabelové svazky, elektronická zařízení a kabelové komponenty pro široké spektrum

zákazníků z oblasti letectví a obrany, je jedním z českých partnerů Rheinmetallu, mezi další patří Česká zbrojovka, Quittner & Schimek a VOP CZ. Loni společnost Rheinmetall oznámila, že klíčový věžový systém bude vyrábět ve svém závodě v Ústeckém kraji, kde již zaměstnává více než tisíc lidí v dceřiné společnosti Rheinmetall Automotive.

 
Publikováno: 28. 5. 2020 | Počet přečtení: 702