Pořadatelé oznámili, že se odkládá i festival Štěrkovna v Hlučíně

28. květen 2020 07:47

Ani festival Štěrkovna Open Music v Hlučíně na Opavsku se letos kvůli omezením souvisejícím s pandemií nového typu koronaviru neuskuteční. Organizátoři ho přesunuli na 29. až 31. července 2021, kdy tam vystoupí i hlavní hvězdy z plánovaného letošního programu. ČTK to dnes za pořadatele oznámila Andrea Čeřovská.

Vstupenky na festival, který je podle pořadatelů třetí největší hudební přehlídkou v Moravskoslezském kraji, zůstávají v platnosti na příští rok. Mezi potvrzenými interprety na rok 2021 jsou Pavol Habera s kapelou Team, Vojtěch Dyk & B-Side Band nebo mimořádný projekt spojení kapely Hradišťan s Vlastou Redlem.

„Do poslední chvíle jsme bojovali o to, aby si naši příznivci mohli vychutnat letošní festivalovou atmosféru u hlučínského jezera. Bohužel kvůli současné zcela nepředvídatelné situaci jsme nuceni i náš festival přesunout na červenec 2021,“ uvedl za pořadatele Matěj Ostárek

Příští rok by podle něj mohl být festival ještě mimořádnější, velkolepější a vyšperkovanější než program připravený na letošní rok. „Chtěli bychom poprosit všechny naše skvělé fanoušky o pomoc s tím, že si ponechají své vstupenky na příští rok,“ dodal Ostárek.

Odklad už oznámili pořadatelé několika festivalů v kraji, až za rok se uskuteční například Colours of Ostrava, Beats for Love, metalová Ostrava v plamenech nebo Michalfest. Frýdecko-místecký benefiční festival Sweetsen Fest se z červnového termínu přesune na podzim stejně jako Slezskoostravský Rock-Fest. Hradecký slunovrat konaný v červnu v Hradci nad Moravicí na Opavsku nepotrvá tři dny, ale dva, a další dva dny bude mít program v říjnu.

zdroj: ČTK
Spustit audio

Související