TOPlist

Galaxy Fold 2 se brzy začne masově vyrábět. Stihne jej Samsung představit v srpnu?

Samsung Galaxy Fold 2 2

Kvůli pandemii COVID-19 je letošní rok v oblasti mobilních zařízení velmi specifický – výrobci chytrých telefonů museli zpomalit vývoj i výrobu, tudíž není jasné, zda se dočkáme nástupců loňských modelů v tradičních termínech. Šušká se, že bude odložena premiéra (nebo zahájení prodeje) nových iPhonů, nejistá je situace i u telefonů ostatních značek. Samsung ale pravděpodobně „jede“ podle původních plánů.

Samsung Galaxy Fold 2 bude představen v srpnu

Podle posledních informací z korejského trhu Samsung aktuálně mobilizuje své dodavatele pro zahájení masové výroby svého ohebného smartphonu Galaxy Fold 2. Telefon by měl být představen společně s řadou Galaxy Note 20 v srpnu letošního roku (spekuluje se o 20. srpnu), na pulty obchodů má přijít v září.

Galaxy Fold 2 má být skutečnou vlajkovou lodí, která si oproti minulé generaci polepší v mnoha aspektech – dostane větší vnitřní displej s obnovovací frekvenci 120 Hz a podporou pera S Pen. Displej bude díky použití ultratenkého skla odolnější a nebude tolik narušen fotoaparátem – Samsung jej totiž umístí do méně nápadného otvoru v rohu. Hlavní fotoaparáty pak budou umístěny na zadní straně, přičemž bychom se měli dočkat kombinace 12 + 12 + 64 megapixelů.

Samsung Galaxy Fold 2

Samsung si s druhou generací Galaxy Fold věří, údajně plánuje prodat až 2,5 – 3 miliony kusů, což je šestkrát více než u první verze. Napomoci by tomu měla i nižší cena, která se bude pohybovat na úrovni 1880 – 1895 USD.

Autor článku Jakub Karásek
Jakub Karásek
Příznivec mobilních technologií, konvertibilních zařízení a bezdrátového nabíjení, fanoušek tvrdé hudby a milovník rychlé jízdy v motokárách, na kole a na lyžích. Odpůrce FUPu, pomalého internetu a přerostlých smartphonů.

Kapitoly článku