Martin Erat – 38 let.  Kapitán českého olympijského týmu z Pchjongčchangu má za sebou dlouhou a úspěšnou kariéru. Řadu let působil v NHL, po návratu do Evropy hrál v Omsku a poté získal dva extraligové tituly s Kometou. V posledním ročníku však osmatřicetiletý útočník a bronzový medailista z olympiády v Turíně odehrál jen 16 zápasů a všechno nasvědčuje tomu, že míří do sportovního důchodu. Nebo se ještě vrátí v průběhu příštího ročníku tak, jak to udělal už dříve? Foto: Barbora Reichová / CNC / Profimedia
 Martin Hanzal – 33 let.  Kdyby byl fit, z fleku by ještě mohl hrát v NHL. Jenže třiatřicetiletého útočníka trápí zdraví. Martin Hanzal v sezoně 2017/18 odehrál za Dallas jen 38 zápasů, v následujícím ročníku přidal pouhých sedm startů a v uplynulé sezoně se už na ledě neobjevil. Jeho kariéra tak nejspíš míří do finále. Foto: Profimedia.cz
 Jaromír Jágr – 48 let.  Před rokem vrátil Rytíře do extraligy, tu ale v této sezoně s Kladnem opustil. Řada extraligových klubů by ho sice ráda získala na střídavé starty, je ale otázkou, zda Jaromír Jágr bude ještě hrát. „Musím říct, že jsem se ještě nerozhodl, jestli budu hrát, nebo ne. Upřímně musím říct, že jsem minulou sezonu trochu podcenil. Podcenil jsem ji z toho důvodu, že jsem hrál s větší váhou než bych měl hrát,“ řekl osmačtyřicetiletý útočník v pořadu Showtime na CNN Prima News. Foto: Michal Beránek / CNC / Profimedia
 Lukáš Krajíček – 37 let.  Nejistá je také budoucnost Lukáše Krajíčka. Sedmatřicetiletý bek, který si zahrál i na třech světových šampionátech a olympijských hrách v roce 2014, přišel v průběhu ročníku 2016/17 do Třince. V poslední sezoně ale bývalý bek Floridy, Vancouveru, Tampy Bay a Philadelphie, který v NHL odehrál přes tři stovky zápasů, nastoupil už jen do 19 duelů a v lednu kapitán Ocelářů kvůli zdravotním problémům přerušil kariéru. Vrátí se ještě na led, nebo už mu to zdraví nedovolí? Foto: Profimedia.cz
5
Fotogalerie

Napodobí Hemského? 4 české hvězdy, které se brzy mohou vydat do hokejového důchodu

Aleš Hemský se před pár dny odhodlal ke složitému rozhodnutí a definitivně uzavřel svou kariéru. Další hráči ho mohou brzy následovat.

Bez názvu.jpg

Je tomu jen pár dnů, co Aleš Hemský zamířil do sportovního důchodu. Své kariéry však už brzy mohou uzavřít i čtyři další hvězdy českého hokeje. Jejich jména najdete v následujících kapitolách.

Pokračování 2 / 5

Martin Erat – 38 let

Martin Erat Kometa 2019 Barbora Reichová  CNC  Profimedia.jpg

Kapitán českého olympijského týmu z Pchjongčchangu má za sebou dlouhou a úspěšnou kariéru. Řadu let působil v NHL, po návratu do Evropy hrál v Omsku a poté získal dva extraligové tituly s Kometou. V posledním ročníku však osmatřicetiletý útočník a bronzový medailista z olympiády v Turíně odehrál jen 16 zápasů a všechno nasvědčuje tomu, že míří do sportovního důchodu. Nebo se ještě vrátí v průběhu příštího ročníku tak, jak to udělal už dříve?

Foto: Barbora Reichová / CNC / Profimedia

Pokračování 3 / 5

Martin Hanzal – 33 let

Martin Hanzal Dallas.jpg

Kdyby byl fit, z fleku by ještě mohl hrát v NHL. Jenže třiatřicetiletého útočníka trápí zdraví. Martin Hanzal v sezoně 2017/18 odehrál za Dallas jen 38 zápasů, v následujícím ročníku přidal pouhých sedm startů a v uplynulé sezoně se už na ledě neobjevil. Jeho kariéra tak nejspíš míří do finále.

Foto: Profimedia.cz

Pokračování 4 / 5

Jaromír Jágr – 48 let

Jaromír Jágr Kladno 19 Michal Beránek  CNC  Profimedia.jpg

Před rokem vrátil Rytíře do extraligy, tu ale v této sezoně s Kladnem opustil. Řada extraligových klubů by ho sice ráda získala na střídavé starty, je ale otázkou, zda Jaromír Jágr bude ještě hrát. „Musím říct, že jsem se ještě nerozhodl, jestli budu hrát, nebo ne. Upřímně musím říct, že jsem minulou sezonu trochu podcenil. Podcenil jsem ji z toho důvodu, že jsem hrál s větší váhou než bych měl hrát,“ řekl osmačtyřicetiletý útočník v pořadu Showtime na CNN Prima News.

Foto: Michal Beránek / CNC / Profimedia

Pokračování 5 / 5

Lukáš Krajíček – 37 let

Lukáš Krajíček Třinec.jpg

Nejistá je také budoucnost Lukáše Krajíčka. Sedmatřicetiletý bek, který si zahrál i na třech světových šampionátech a olympijských hrách v roce 2014, přišel v průběhu ročníku 2016/17 do Třince. V poslední sezoně ale bývalý bek Floridy, Vancouveru, Tampy Bay a Philadelphie, který v NHL odehrál přes tři stovky zápasů, nastoupil už jen do 19 duelů a v lednu kapitán Ocelářů kvůli zdravotním problémům přerušil kariéru. Vrátí se ještě na led, nebo už mu to zdraví nedovolí?

Foto: Profimedia.cz

Doporučujeme

Články odjinud