facebook LinkedIN LinkedIN - follow
Aktuality -> Komunikace a sítě - 28. 5. 2020 - Zdeněk Gric

První přepínače NETGEAR s podporou PoE++ a cloudovou správou

Společnost NETGEAR uvádí na trh první dva přepínače s podporou nejnovějšího standardu PoE++ o celkovém výkonu až 480 W. Součástí obou zařízení je cloudová správa Insight, dostupná všem uživatelům na rok zdarma.



VoIP telefony, IP bezpečnostní kamery, bezdrátové přístupové body, bezdotykové senzory, dveřní zámky, LED osvětlení či POS terminály – to jsou jen některá z chytrých zařízení, která začínají tvořit pevnou součást firemního IT vybavení. S jejich rychlým nárůstem a nástupem Wi-Fi standardu AX zároveň významně roste poptávka po vysoce výkonném kabelovém PoE připojení. NETGEAR proto přichází na trh s dvojicí nových desetiportových přepínačů řady Smart Managed Pro s podporou Ultra60 PoE++ (IEEEE 802.3bt):

  • Model GS110TUP nabízí 8x PoE/PoE+ port (30 W/port), 4x PoE++ port (60 W/port), 1x 1G port bez PoE, 1x 1G optický port SFP, celkový budget PoE 240 W a vysokou variabilitu umístění – stolní, nástěnné, stropní, tyčové i rackové.
  • Model GS710TUP přináší 8x PoE/PoE/PoE++ port (60 W/port), 1x 1G port bez PoE, 1x 1G optický port SFP, celkový budget PoE 480 W a možnost umístění na stůl či do racku.

Součástí výbavy obou zařízení je řada nadstandardních funkcí ve vrstvách L2+/L3 Lite, jako např. pokročilá správa VLAN, PoE a QoS, statické routování IPv4 v L3, IGMP a MLD snooping, HCP L2 relay, Auto-VoIP VLAN, Auto-voice VLAN a Auto-video VLAN, rozšířené zabezpečení správy IPv6 či QoS a ACLD. Snadnou konfiguraci, instalaci, správu a monitoring přepínačů i celé sítě odkudkoli v režimu 24/7 zajišťuje vzdálená mobilní či cloudová správa Insight. Ta zároveň v případě neobvyklé situace okamžitě varuje majitele či IT pracovníka prostřednictvím výstražných notifikací. Na přepínače GS110TUP a GS710TUP se vztahuje kombinace doživotní hardwarové a NBD záruky a doživotní technické podpory.


 
  

- PR -

5 tipů, jak vybrat WMS pro vaši firmu

Řešíte dnes a denně pohyb zboží ve skladu? Warehouse Manage ment System je softwarové řešení navržené, sestavené a vyladěné pro správu a optimali­za­ci skladových operací a obecně veškerých procesů ve skladu. Pomáhá mimo jiné v řízení pohybu zboží, sledování skladových zásob, plánování příchodu a odchodu zboží, a díky těmto superschopnostem zefektivňuje správu skladu.

  

- PR -

Business Intelligence je trend současných ERP systémů

Jedním z nejsilnějších trendů v současném vývoji podnikových informačních systémů jsou nástroje Business Intelligence (BI). Proč popularita BI mezi firmami stále roste, vysvětlil Miroslav Hlaváč, vedoucí obchodních týmů pro oblasti ENT, Cloud & BI ve společnosti Asseco Solutions.