Fotbalová Premier League se rozjede za tři týdny, potvrdilo vedení soutěže. Hrát se bude bez diváků

Anglická fotbalová liga začne po koronavirové pauze ve středu 17. června dohrávkami Manchester City - Arsenal a Aston Villa - Sheffield United. Hrát se bude stejně jako jinde v Evropě bez diváků. Vedení soutěže se na tom dohodlo na jednání se všemi dvaceti účastníky.

Londýn (Aktualizováno: 19:47 28. 5. 2020) Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Stadion Manchesteru United Old Trafford, stejně jako Anfield Road, na kterém hraje Liverpool FC nemají jako jediní v Premier League velkoplošné obrazovky. Jejich fanoušci tak o plánovanou novinku přijdou

Fotbal by se podle BBC měl v Anglii začít znovu hrát 17. června. Ovšem bez diváků. | Foto: Jason Cairnduff | Zdroj: Reuters

Bundesliga v Německu začala 16. května, o týden později se přidala první liga v Česku a po čtvrtku zná datum obnovení sezony i Premier League.

📅 17.06.2020

Premier League Shareholders today agreed to a new provisional restart date for the 2019/20 season of Wednesday 17 June, provided that all safety requirements are in place

19:00 – 28. 05. 2020

5406 20294

Po dvou úvodních zápasech Manchester City - Arsenal a Aston Villa - Sheffield United se naplno rozjede o tři dny později během víkendu.

Anglická liga je kvůli pandemii nemoci covid-19 přerušená od 13. března. Předtím se stihlo odehrát neúplných 29 kol z 38.

Liverpoolu stačí dvě výhry

Tabulku před obhájcem titulu Manchesterem City vede s ohromným náskokem 25 bodů Liverpool a ve zbývajících devíti zápasech mu proto stačí dvakrát vyhrát, aby se po 30 letech stal mistrem.

Pauza kvůli koronavirové pandemii trvala v Premier League od 13. března. Ve středu si kluby odsouhlasily druhou fázi k návratu, na který čekají také Tomáš Souček s West Hamem a Matěj Vydra v Burnley. Týmy již mohou trénovat i kontaktně. V malých skupinkách se kluby připravují od minulého týdne.

V rámci rozsáhlého testování na koronavirus se objevilo během tří vln 12 pozitivních případů mezi hráči a členy realizačních týmů. Pro všechny nakažené automaticky platí týdenní karanténa.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme