Hlavní obsah

Turistický vláček Humboldt v neděli sveze děti zadarmo po Teplicích

Novinky, Zdeněk Fekar

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Poslední květnovou neděli v Teplicích odstartuje svůj provoz tradiční turistický vláček Humboldt. V rámci oslav dětského dne sveze zdarma každé dítě doprovázené dospělým spolucestujícím.

Foto: Zdeněk Fekar

Turistický vláček Humboldt odjíždí ze Zámeckého náměstí a během padesátiminutové jízdy cestujícím ukáže nejdůležitější místa Teplic.

Článek

Jde o jednu z novinek, kterými chce severočeské město přilákat návštěvníky a oživit tak turistickou sezonu po koronavirové karanténě. Teplice se chtějí znovu stát důležitým cestovním cílem a vzhledem ke své blízkosti věří, že přitáhnou i obyvatele Prahy a středních Čech.

Nástupní zastávka tradičního vláčku je v nejstarší části města na Zámeckém náměstí. Odjíždí každou celou hodinu, poprvé vyjede v neděli ve 14 hodin, na poslední jízdu vyrazí v 17 hodin. „Náš průvodce během padesátiminutové jízdy seznámí cestující s historií města,“ uvedla Pavla Lehnerová, výkonná ředitelka společnosti VisitTeplice, která vláček provozuje.

Další novinkou je letos zastávka u botanické zahrady, kde mohou cestující vystoupit, projít si zahradu a zdarma se vrátit vláčkem zpátky do centra.

Poprvé v Teplicích vyrazí tuto neděli na trasu i autobusy hop-on hop-off. „V neděli cestující vyvezeme na Doubravskou horu, která je dominantou mezi Středohořím a Krušnými horami a je z ní nádherný výhled po okolí,“ láká šéfka VisitTeplice. Autobusy odjíždějí v hodinových intervalech, přičemž první vyjede ve 14:30 hod. a poslední v 16:30 hod.

„V rámci dětského dne nabízí turistický vláček i autobusy v neděli jízdu zdarma pro každé dítě doprovázené dospělým,“ prozradila ředitelka.

Průvodce v mobilu a turistická karta na slevy

Návštěvníci města si nově můžou stáhnout do mobilu nebo tabletu turistickou aplikaci VisitTeplice, která je provede nejzajímavějšími místy Teplic v devíti jazycích, nebo stejnojmennou kartu pro jednotlivce i rodiny, díky které ušetří na vstupech a jízdenkách 25 procent z ceny.

Teplicím se říkalo Malá Paříž

Do zahraničí se letos na prázdniny asi nedostaneme, ale Teplice nabízejí spoustu atraktivních cílů. V minulosti tady trávily čas spousty významných osobností včetně těch korunovaných, proto se městu říká také Město císařů a králů nebo Malá Paříž. A ani vy se tady nudit nebudete.

„Po téměř sto letech chceme Teplice vrátit na mapu cestování, kam právem patří ‒ vždyť je to nejstarší lázeňské město ve střední Evropě,“ řekla ředitelka Pavla Lehnerová. Kromě lázní, nádherného historického centra a blízkých hor najdete ve městě třeba sedm kilometrů parků nebo hned dvě nákupní centra.

Reklama

Výběr článků

Načítám