Jan Jaroch
28. května 2020 • 19:07

Kvitová ovládla turnaj i se zraněním: Jsem zvyklá hrát pod prášky

Autor: Jan Jaroch
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Když nastoupí proti krajankám, neprohrává. Tohle pravidlo potvrdila Petra Kvitová i při turnaji O pohár prezidenta ČTS. V jeho finále přemohla světová dvanáctka Karolínu Muchovou 6:3, 6:3 a připsala si jeden z nejzvláštnějších triumfů kariéry.



Chladno, skoro dvouhodinová přestávka kvůli dešti. Za téměř wimbledonského počasí vrcholila první tenisová akce pro české hráčky po čtvrt roce. V posledním mači se střetly světová dvanáctka s šestadvacítkou, bývalá a současná svěřenkyně kouče Davida Kotyzy. A triumfovala ta zkušenější – Petra Kvitová . „Vítězství se vždycky počítá,“ ukázala vítězka po zápas bělostný úsměv, byť se nehrálo o body a celé startovné 50 000 korun věnovala na charitu.

Bylo z ní cítit, že i exhibiční triumf jí udělal radost. „Vždyť to byl domácí turnaj, ten mi nikdy není lhostejný. Bylo fajn si zahrát, vidět usmívající se lidi. Snad jsem jim k úsměvům dala také trochu důvodů,“ věřila třicetiletá tenistka.

Byl to pro ni radostný konec neradostně odstartovaného týdne. Vždyť ještě v pondělí večer prý netušila, zda bude schopná nastoupit. Přesně jako před rokem v Paříži, i nyní jí začalo tvrdnout předloktí levačky. Loni to došlo až ke zranění, které jí pokazilo druhou půlku sezony. Nyní se po konzultaci s profesorem Pavlem Kolářem rozhodla nastoupit. „Je to ta moje operovaná levá ruka, asi už nikdy nebude jako dřív. Hrála jsem tady pod práškama, ale na to jsem už docela zvyklá,“ vyprávěla Kvitová.

Za posledních osm let odehrála 42 zápasů proti českým soupeřkám, jen ze dvou odcházela poražena. „Fakt nevím, čím to je. Asi mám v těchto zápasech prostě extra motivaci. Ale musím přiznat, že vzhledem k mému stavu jsem si před turnajem říkala, že mi tentokrát nebude vadit, když s Češkou prohraju,“ líčila Kvitová. Zdravá nekončila turnaj bohužel ani druhá finalistka. Karolína Muchová si v konci zápasu podvrkla pravý kotník a dohrávala se sebezapřením.

Deník Sport, Sport Magazín i časopis GÓÓÓL kupujte pohodlně ONLINE na iKiosek.cz »

Petra Kvitová vyhrála Pohár prezidenta ČTS
Petra Kvitová vyhrála Pohár prezidenta ČTS

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud