Pátek 29. března 2024, svátek má Taťána
130 let

Lidovky.cz

Na restart sezony se chystá i Itálie. Fotbalová liga začne 20. června, týden po odvetách poháru

Sport

  20:15
Řím - Italská fotbalová liga začne po koronavirové přestávce v sobotu 20. června. Po dnešním jednání s představiteli národní fotbalové asociace to oznámil ministr sportu Vincenzo Spadafora. Už o týden dříve se odehrají semifinálové odvety poháru Neapol - Inter Milán a Juventus - AC Milán.

Juventus zdolal ve šlágru italské fotbalové ligy 2:0 Inter Milán a vrátil se na první místo tabulky. Góly dali Aaron Ramsey a střídající Paulo Dybala. foto: Reuters

V Anglii se opět rozjede fotbalová liga. Zápasy začnou za tři týdny, týmy už trénují kontaktně

V Itálii, která patří k nejvíce zasaženým oblastem na světě, se nejvyšší fotbalová soutěž zastavila rozhodnutím vlády 9. března. Pohárové odvety se měly hrát ještě dříve, ale v Turíně i v Neapoli je kvůli šíření nemoci covid-19 zakázaly místní úřady.

Pro pokračování Serie A se nyní jednomyslně vyslovilo všech 20 zúčastněných klubů. Mužstvům zbývá odehrát 12 až 13 zápasů, v čele tabulky je obhájce titulu Juventus o bod před Laziem. 

Alessandro Favalli byl jedním z prvních nakažených fotbalistů v Itálii
Juventus zdolal ve šlágru italské fotbalové ligy 2:0 Inter Milán a vrátil se na...

Největší debata se podle médií vedla o délku karantény v případě pozitivního testu. Požadovanou dvoutýdenní izolaci mužstva se fotbalové federaci podařilo snížit na polovinu. „Federace mě nicméně ujistila, že má plán B (play off a play out) i plán C (pořadí podle stávající tabulky) pro případ, že by nebylo možné soutěž dokončit,“ řekl Spadafora.

Z velkých evropských soutěží už byla za přísných hygienických opatření znovu rozehrána německá bundesliga. Na červnový restart se chystají také hráči v Anglii a ve Španělsku, naopak ve Francii byl ročník předčasně ukončen.

Autor:

Zvolte jméno roku 2024 a vyhrajte Nutrilon a Hami v celkové hodnotě 130.000 Kč
Zvolte jméno roku 2024 a vyhrajte Nutrilon a Hami v celkové hodnotě 130.000 Kč

Každý týden můžete získat zajímavé balíčky od značek Nutrilon a Hami v celkové hodnotě 130.000 Kč. Hrajte s námi a získejte hlavní výhru, balíček s...