Itálie znovu ožije fotbalem. Po koronavirové pauze začnou v červnu poháry, týden po nich liga

Italská fotbalová liga začne po koronavirové přestávce v sobotu 20. června. Po čtvrtečním jednání s představiteli národní fotbalové asociace to oznámil ministr sportu Vincenzo Spadafora. Už o týden dříve se odehrají semifinálové odvety poháru Neapol - Inter Milán a Juventus - AC Milán.

Řím (Aktualizováno: 20:39 28. 5. 2020) Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Cristiano Ronaldo se ohrazuje proti obvinění ze znásilnění

Fotbaloví fanoušci v Itálii se mohou těšit, že Serie A se znovu rozeběhne a své hvězdy uvidí alespoň v televizi | Foto: Massimo Pinca | Zdroj: Reuters

V Itálii, která patří k nejvíce zasaženým oblastem na světě, se nejvyšší fotbalová soutěž zastavila rozhodnutím vlády 9. března. Pohárové odvety se měly hrát ještě dříve, ale v Turíně i v Neapoli je kvůli šíření nemoci covid-19 zakázaly místní úřady.

Fotbalová Premier League se rozjede za tři týdny, potvrdilo vedení soutěže. Hrát se bude bez diváků

Číst článek

Pro pokračování Serie A se nyní jednomyslně vyslovilo všech 20 zúčastněných klubů. Mužstvům zbývá odehrát 12 až 13 zápasů, v čele tabulky je obhájce titulu Juventus o bod před Laziem.

Poloviční karanténa

Největší debata se podle médií vedla o délku karantény v případě pozitivního testu. Požadovanou dvoutýdenní izolaci mužstva se fotbalové federaci podařilo snížit na polovinu.

„Federace mě nicméně ujistila, že má plán B (play off a play out) i plán C (pořadí podle stávající tabulky) pro případ, že by nebylo možné soutěž dokončit,“ řekl Spadafora.

Z velkých evropských soutěží už byla za přísných hygienických opatření znovu rozehrána německá bundesliga. Na červnový restart se chystají také hráči v Anglii a ve Španělsku, naopak ve Francii byl ročník předčasně ukončen.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme