Hlavní obsah

Při cestě na Šumavu čeká na řidiče řada omezení

Novinky, Jan Kaše

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Práce na železničním mostu s uzavírkou hlavního tahu, oprava komunikace v Sušici či pokračování rekonstrukce silnice za Dlouhou Vsí. Pokud se vydáte z Plzně na Klatovy a dále na Sušici, počítejte s možnými dopravními komplikacemi, zvláště pak v době dopravních špiček a o víkendech.

Foto: Jan Kaše

Ulice T. G. Masaryka je od kruhového objezdu uzavřena

Článek

Z důvodu opravy železničního mostu je uzavřena silnice I/27 a průjezd obcí Dehtín není možný (omezení potrvá do 18. června). Ze Švihova na Klatovy tak můžete jet po dvou objízdných trasách:

1) Švihov – před Malechovem odbočit na Výrov – Dehtín – Klatovy (silnice Výrov - Dehtín je úzká a značená jako jednosměrná; je ale zapotřebí dávat pozor na neukázněné řidiče, kteří nerespektují dopravní značení a projíždí v opačném, tedy zakázaném směru; pozn. autor článku při průjezdu potkal tři vozidla v protisměru)

2) Švihov – před Dehtínem odbočit na Vícenice a Točník – Klatovy (silnice je v celkem dobrém stavu, ale místy je užší, což komplikuje především průjezd proti sobě jedoucích nákladních vozidel, která musí zpomalit, případně i zastavit).

Další omezení až do prosince čeká na řidiče přímo v Sušici, kde je uzavřena ulice T. G. Masaryka od kruhového objezdu až po nábřeží Karla Houry z důvodu opravy vodovodu, veřejného osvětlení, rekonstrukce silnice a chodníků.

„Ulice T. G. Masaryka je silnice II. třídy (číslo 169), která tvoří hlavní průtah Sušicí a pravděpodobně je i dopravně nejvytíženějším silničním úsekem v našem městě. Díky stále rostoucímu dopravnímu zatížení a současně vysoké koncentraci chodců se komunikace stává stále více rizikovou z pohledu bezpečnosti provozu, každým rokem se navíc viditelně zhoršuje i její technický stav, což má za následek nejen snížení bezpečnosti provozu, ale i další projevy snižující komfort, jako například zvýšený hluk, otřesy, prašnost, kaluže, riziko havárie a poškozování technické infrastruktury pod komunikací,“ uvádí se na www.isusice.eu.

A v Sušici ještě chvíli zůstaneme. Jestliže chcete pokračovat ve směru na Kašperské Hory a Srní, tak se opakuje situace z minulého roku, kdy byla silnice kousek za Dlouhou Vsí uzavřena (průjezd do Annína je umožněn přes Nové Městečko). Opět musíte zvolit jednu u objízdných tras. Nutno podotknout, že kvalita značně pokulhává za silnicemi 21. století.

„V zimním období probíhaly stavební práce za částečného omezení silničního provozu. Jednalo se o práce s minimálním zásahem do komunikace tak, aby po dobu zimní údržby byl zajištěn plynulý provoz. Na stavbě proběhne rekonstrukce římsy na nábřežní zdi, osazení záchytných plotů, frézování vozovky, pokládka nových asfaltových vrstev, zpevnění krajnic, úprava autobusových zastávek, nástřik vodorovného dopravního značení a osazení zádržných systémů. Stavba by měla být dokončena k 30. červnu letošního roku,“ uvádí se na www.suspk.eu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám