Festival Zlatá Pecka Chrudim se letos uskuteční až na podzim

Hudební festival Zlatá Pecka Chrudim, jehož protagonistkou je mezzosopranistka Dagmar Pecková, se letos uskuteční až na podzim. Původní srpnový termín musel být změněn kvůli opatřením proti epidemii koronaviru. Jiné bude také téma festivalu, původní záměr věnovat se světové pěvkyni Marii Callasové odložili organizátoři na příští rok, uvedla za organizátory Hana Tietze.
Večer operních árií 28. 8. 2017 – Dagmar Pecková, Robert Jindra, Filharmonie Hradec Králové – Zlatá Pecka Chrudim (zdroj zlatapeckachrudim.cz)

Přehlídka v Chrudimi potrvá osm dní a nabídne deset hudebních, filmových a divadelních představení. Letošním motto zní S hudbou kolem světa za osm dní. Festival začne 31. října vernisáží obrazů českých a slovenských výtvarníků Cesta kolem světa ve výstavní síni v Divadle Karla Pippicha. O den později se uskuteční slavnostní zahájení v kostele Nanebevzetí Panny Marie a večerní galakoncert, který se bude konat ve Fibichově sále.

Kromě Dagmar Peckové, Filharmonie Hradec Králové, Alžběty Poláčkové, Richarda Samka a dirigenta Jana Kučery festival přivítá mimo jiné zpěvačku Dashu, zástupce nastupující pěvecké elity Daniela Matouška, Marii Svobodovou i mladé talenty z řad hudebně mimořádně nadaných dětí. Podrobný program je zveřejněn na webu přehlídky.

Doprovodný program bude obdobný jako v předchozích letech. Interpretační kurzy Dagmar Peckové a loňský projekt Festivalové pódium si zachovají svůj termín v posledním srpnovém týdnu. Město na letošní ročník přispěje 400 000 korun českých.

Nejaktuálnější zprávy ze světa hudby přímo do Vaší schránky

[mc4wp_form id="339371"]

Mohlo by vás zajímat