Starosta Janoušek (KDU-ČSL) chce odvolání Zvěřinové (ČSSD) z vedení SVAK Žďársko

Na valné hromadě Svazu vodovodů a kanalizací Žďársko bude pořádně rušno. Starosta obce Oslavice u Velkého Meziříčí Pavel Janoušek (KDU-ČSL) shání hlasy členských obcí pro odvolání současné předsedkyně SVAKu Žďársko Dagmar Zvěřinové (ČSSD).

Důvodem Janouškovi nespokojenosti je postup SVAKu Žďársko při reklamacích vad a závad na čtyřkilometrovém úseku kanalizace v obci Oslavice. Závad bylo zjištěno více než sto padesát, z nich bylo odstraněno více než sto dvacet. Zbývá posledních třicet „velkých“ závad, které už nejdou tak jednoduše odstranit.

Případné personální změny v čele Svazu vodovodů a kanalizací Žďársko jsou citlivou záležitostí. Bude záležet na postoji „velkých“ členů vodárenského svazku jako je Žďár nad Sázavou (zástupcem poslanec Radek Zlesák (ANO)), Nové Město na Moravě (Michal Šmarda (ČSSD)), Velké Meziříčí (Alexandros Kaminaras (Společně VM) nebo Měřín (Ivo Rohovský (ODS).

Rekonstrukce kanalizace v Oslavici proběhla v druhé etapě projektu“ Ochrana vod povodí řeky Dyje“, který byl financovaný z fondů EU. Projekt se skládá z jedenácti podprojektů a zahrnuje rekonstrukci tří čistíren odpadních vod (Moravský Krumlov, Velké Meziříčí a Boskovice-Hrádkov) a vybudování jedné nové čistírny ve Vladislavi. Dále bylo postaveno přes padesát kilometrů a rekonstruováno asi dvacet kilometrů kanalizačních stok a rekonstruovány tři kilometry vodovodů v patnácti obcích.

Za kraj Vysočina to byly Vladislav, Třebíč, Jemnice, Nové Město na Moravě, Nová Ves, Velké Meziříčí, Oslavice a Telč. Za Jihomoravský kraj potom obce Boskovice-Hrádkov, Vratíkov, Okrouhlá, Velenov, Valchov, Benešov a Moravský Krumlov. 

Odpovědět

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Grafickou podobu zajistil WebRex s.r.o.
 
Výroba www stránek a eshopů