Hlavní obsah

Neutrální kulisu bytu lze doplňovat podle vkusu majitelů

Strohá geometrie a bílá barva v kombinaci s přírodním olejovaným dubem a antracitově šedými plochami jako podklad pro barevné hrátky v prostoru. Zahrada jako nekonečně se měnící obraz. Interiér pro mladý pár, kterému záleží na každém detailu. Architekti vytvořili jakousi neutrální kulisu, kterou lze téměř libovolně doplňovat prvky podle vkusu majitelů.

Foto: Alexandra Timpau, Czech Deco Team a časopis Bydlení mezi panely

Obývací pokoj volně přechází na terasu.

Článek

Bílá barva je použita jako základ. A to jak na stěnách, vestavěném nábytku, tak na podlaze z cementové stěrky v přízemí domu. To vše v kombinaci s přírodním olejovaným dubem, který se z patra domu přelévá po schodišti až do přízemí a protíná tak strohou bílou cementovou stěrku.

Nábytkové kusy jsou řešeny převážně v kombinaci přírodního dubu, antracitových šedých ploch a bílé.

„Interiér balancuje na hranici strohosti v použitých materiálech i tvarosloví nábytku, ale toto bylo záměrem, díky kterému dochází k daleko silnějšímu vnímání venkovního prostoru. Zahrada jako by se stala součástí hlavního obytného prostoru, jako by tvořila nekonečně se měnící živý obraz, který je tím nejsilnějším a nejdůležitějším prvkem celého interiéru,” podotýká architektka Jana Stachová z ateliéru Boq architekti s. r. o.

„K zakázce jsme se dostali relativně včas, takže zde byl prostor pro úpravu dispozice a další stavební úpravy. Podél vstupní chodby je navrženo technické zázemí s šatnou, s průchodem do garáže. Dále samostatná toaleta. Stěna, která toto zázemí odděluje od chodby, je řešena nábytkově, jedná se o kombinaci pevných panelů a skrytých dveří. Chodba je přerušena nástupem na schodiště do patra, přičemž celé schodiště i jeho nástup jsou řešeny v odlišném materiálu než podlaha v přízemí,” vysvětluje architekt Miroslav Stach ze stejného ateliéru.

Kuchyňský pracovní ostrůvek

Hlavnímu obytnému prostoru dominuje kuchyňský pracovní ostrůvek atypického tvaru, který je doplněn kuchyňskou sestavou s pracovní plochou podél celé jedné stěny místnosti. Celý prostor se otevírá směrem ven do zahrady.

Foto: Alexandra Timpau, Czech Deco Team a časopis Bydlení mezi panely

Kuchyňská sestava s pracovní plochou je umístěna podél celé jedné stěny místnosti.

V patře došlo k výraznější dispoziční úpravě tak, aby zde oproti původním plánům vznikly dvě koupelny, jedna pro dětský pokoj a pracovnu/pokoj hosta, druhá jako součást „rodičovského křídla“ - ložnice se šatnou.

Mezi ložnicí a koupelnou rodičů byl vytvořen průzor z mléčného skla pro navození intimní atmosféry.

Slovo architektů

„Svou spolupráci jsme započali již při studiu na fakultě architektury ČVUT v Praze. Atelier jsme založili koncem roku 2014. Svou pozornost věnujeme zejména bydlení. Charakteristickým znakem naší tvorby je práce s prostorem, která začíná u promyšlené dispozice. Díky tomu naše tvorba řeší širokou škálu měřítek – od projektů interiérů velmi malých bytů, přes individuální rodinné domy, až po obytné lokality a bytové domy,” doplňují architekti.

Napište nám

Postavili jste nový dům, rekonstruovali byt anebo máte hezky zařízenou zahradu a rádi byste se ostatním čtenářům pochlubili a inspirovali je?

Napište nám do redakce na adresu bydleni@novinky.cz, připojte pár průvodních vět a několik snímků vašeho díla.

Reklama

Související témata:

Související články

Rodina žije v pentagonu plném stromů

Zeleň, beton, dřevo a neobvyklý tvar s pětiúhelníkovým půdorysem. Tak je možné ve stručnosti popsat dům, který navrhli architekti vietnamského studia Vo Trong...

Výběr článků

Načítám