Hejtman kritizoval stříhání pásek na mostě. Děláte to taky, napsali oponenti

  8:44
Značnou diskusi rozvířil na svém facebookovém profilu hejtman Pardubického kraje Martin Netolický, když necelý půl rok před krajskými volbami zkritizoval formu slavnostního otevření nového mostu přes Labe.

Hejtman Martin Netolický rozhodně nepatří k politikům, kteří by se před veřejností schovávali. Rád objíždí všechny možné akce, na sociálních sítích je velmi aktivní, novináře nikdy neodmítne, na úřadě postupně složil tak rozbujelé tiskové oddělení, že se bez velké nadsázky dá označit za nejpočetnější redakci v regionu.

Hejtman Pardubického kraje Martin Netolický zkritizoval stříhání pásky na novém mostě přes Labe.

A nyní ten samý politik z ČSSD dal status na Facebook, ve kterém velmi ostře kritizuje účastníky tradičního stříhání pásek. Pranic se mu nelíbila sešlost, která stála u dokončovaného mostu přes Labe mezi Valy a Mělicemi.

„Umělé stříhání pásky lidmi, kteří se o průběh realizace ani nezajímali a nyní jsou vlastně hlavními hrdiny (jako vždycky), mě vedlo k žádosti na ředitele Správy a údržby silnic Pardubického kraje, aby minimálně až do krajských voleb obdobné akce pro papaláše neorganizoval,“ napsal rozčílený Netolický.

Jeho zloba se dá pochopit. Na slavnostní akci se totiž představili dva jeho největší sokové v blížících se krajských volbách. Na fotografiích totiž s nůžkami pózují lídr ANO a dnešní poslanec Martin Kolovratník a také jednička Koalice pro Pardubický kraj a náměstek hejtmana Roman Línek.

„Je to spíše přehlídka trapnosti než oslava zahájení provozu. Někteří to ovšem mají rádi... Myslím, že všichni mají mnohem důležitější věci na práci. Za investora byl po dohodě vedení kraje přítomen kolega Roman Línek,“ napsal jízlivě Martin Netolický.

Jeho vyjádření logicky na síti vyvolalo poměrně silné reakce. Málokdo totiž o hejtmanovi věděl, že se vlastně takovýchto PR akcí štítí.

„Jako projektant mostů si vždy myslím svoje, když sleduji ty namyšlené figurky s nůžkami... Ovšem po 8 letech pózování s nůžkami před fotografy je to zajímavé prozření,“ napsal na Facebook hejtmana třeba Radek Koiš.

Podle očekávání se ozvali i političtí rivalové. Na hejtmana například vystartoval pardubický zastupitel a kandidát do krajských voleb Jan Hrabal z Babišova hnutí ANO. 

„Váš status je postaven tak, jako kdyby kraj sám postavil nový most a při jeho otevření se tam motali nějací papaláši… Při rozevření opony, jak to tedy s tím mostem bylo, mě po zhlédnutí Vaší poznámky napadá Vaše úterní věta: Volby se blíží,“ napsal Hrabal s odkazem na to, že kraj měl se stavbou mostu jen málo společného.

Nový most, který spojuje Valy a Mělice, nahradil svého provizorního poválečného předchůdce z roku 1947. Jeho stavba trvala necelý rok a vyšla na 258 milionů.