Nábytek z palet na míru vašemu bytu. Levně si z nich vyrobíte prakticky všechno

 Interier 
29. května 2020 10:35 / Mirka Malá
  0
📷
4 fotografie v galerii
Z palet se dá levně vyrobit prakticky všechno Depositphotos
Nábytek z palet se stal hitem už před několika lety a stále je velmi moderní. Je totiž za každých okolností osobitý a v neposlední řadě také velmi levný.

Pokud si tedy zrovna zařizujete bydlení, nebo vás už stávající interiér nebaví, sáhněte po paletách. Výroba paletového nábytku je snadná a dáme vám i návod, jak na to.

Palety se hodí do industriálního interiéru

Pokud nechcete svůj byt či dům zařídit konfekčním nábytkem, jsou palety ideálním řešením. Zvášť, když v designu vašeho obydlí máte jisté industriální prvky. Navíc není pravda, že by se paletový nábytek hodil jen do venkovních prostor. Naopak. Z palet lze vyrobit prakticky cokoliv a výsledkem je opravdu neotřelý kus nábytku.

Z palet se nejčastěji vyrábí postele, ale i konferenční stolky, pohovky a v neposlední řadě také křesla. A dokonce i pelíšky pro vaše čtyřnohé miláčky.

V neposlední řadě příjemným plusem paletového nábytku je i jeho cena. Paletu totiž v závislosti na její velikosti pořídíte v řádech stokorun. A pak už je jen vše na vaší fantazii. A když hotový paletový nábytek ještě nalakujete nebo nabarvíte, budete překvapeni, jak dokonalý nábytek jste vyrobili.

Jak pohodlně doma vyrobíte paletový nábytek

Budete samozřejmě potřebovat základní věci, jako je metr, bruska nebo brusný papír, pila, šroubky a šroubovák, popřípadě lepidlo, pokud budete chtít paletové kusy jen slepit. A na závěr pochopitelně přijde lak nebo barva.

Palety, které jste si sehnali, nejprve musíte zbrousit, abyste si později při ležení na gauči nezadřeli třísku. Také palety musíte zbavit trčících hřebíků, pokud tam nějaké jsou.

Pak si palety nařežte podle potřeby tak, abyste jednotlivé kusy následně pohodlně spojili v jeden požadovaný celek. Než se ale tak stane, je palety nutné impregnovat. K tomu zvolíte lazuru nebo lak na dřevo, ale takový, abyste pak palety mohli natřít barvou, pokud to máte v plánu.

To všechno uděláte ještě předtím, než budete spojovat jednotlivé části palet do výsledného celku. Pak už jen ideálně vše sešroubujete dohromady, popřípadě slepíte. Polstrování pro váš gauč či křesla si pak pořídíte v barvě, kterou si sami vyberete. A až vás jednou omrzí, za pár korun si pořídíte polstrování nové. Paletový nábytek vám totiž dlouho vydrží. Dále čtěte: Pokud máte rádi jednoduché a elegantní prostory, zkuste bydlení ve středomořském stylu.

Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Čtyři ženská znamení, která nemívají štěstí v lásce. Proč tomu tak je a je možné si lásku do...

Dům a zahrada

Vodní kámen zlikviduje konvici, myčku i pračku. Zatočte s ním některou z osvědčených metod