Při zapomenutém kódu není servis iPhone nutný

Většina majitelů iPhonů dnes používá k odemykání zařízení technologii Touch ID (otisk prstu) nebo Face ID (sken obličeje). Stále musí mít navolený číselný kód jako zálohu, kdyby Touch ID či Face ID nefungovaly. Někdy máte mokrý prst či vás přední kamera nerozpozná. Pak bude požadovat právě číselný kód.

Bohužel, člověku, který v drtivé většině případů odemyká telefon otiskem nebo obličejem, se může stát, že tento číselný kód zapomene. Co pak? Pokud se několikrát pokusíte zadat nesprávný kód, zařízení vám zobrazí upozornění o zablokování. I kdybyste vydrželi čekat a zkusili to následně ještě jednou, v případě neúspěchu byste museli vymazat celé zařízení, veškerá data a nastavení (i kód). Proto spousta lidí v této situaci kontaktuje servis iPhone. Je to ale nutné?

Máte-li počítač, vše zvládnete sami

Chodit do servisu není nutné, stačí mít, případně si půjčit počítat. K počítači své zařízení (iPhone, iPad či iPod) připojíte pomocí lightning kabelu. Pak stačí jen uvést telefon do zotavovacího režimu. Jak na to, se liší podle konkrétního modelu, přehled najdete například na blogu společnosti appleguru.cz, pro kterou je každá Apple závada hračkou. Do zotavovacího režimu se dostanete stiskem dvou tlačítek, nepotřebujete žádné speciální dovednosti.

Pak zařízení najdete v počítači či v aplikaci iTunes (tu si můžete nainstalovat i na počítač se systémem Windows) a vyberete, že ho chcete obnovit. Chvíli se bude stahovat nový software (maximálně 15 minut) a máte hotovo.

Pro příště si zvolte zapamatovatelný kód

I když nejde o nic tragického, pro příště se zkuste zapomenutí kódu vyvarovat. Vytvořte si takový, který si bude pamatovat. Zároveň ale zapomeňte na kombinace jako 111111, 123456 a podobné. Jdou snadno uhádnout.

Jestliže se vám zařízení obnovit nedaří nebo se bojíte, že přijdete o data, je vždy bezpečnější vyhledat odborníky. Appleguru.cz poskytuje servis MacBook, iPhone, iPad, iWatch i jiných jablečných zařízení.

O autorovi angelo

Komentáře

Emailová adresa nebude publikována. Povinné pole jsou označena *

*