Litoměřice, Ústí nad Labem a Kadaň  - Během ročníku 2017/18 nehrál jen za plzeňskou juniorku, ale tehdy působil i v první lize. 14 zápasů odehrál za Litoměřice a dalších osm startů přidal v Ústí nad Labem. Během uplynulého ročníku si připsal taky jeden zápas v dresu Kadaně a v první lize tak celkově vstřelil šest branek a připsal si tři nahrávky. Foto: Martin Veselý / MAFRA / Profimedia
 Klatovy  - Osm zápasů Chalupa odehrál taky ve druhé lize, tedy v třetí nejvyšší domácí soutěži. V ročníku 2016/17 se objevil v dresu Klatov a v pěti duelech si připsal devět (4+5) bodů. Další tři zápasy a jeden gól přidal v sezoně 2017/18. Foto: Pavel Mazáč / CNC / Profimedia
 Plzeň  - Extraligovou premiéru si Chalupa odbyl v Plzni, kde debutoval v sezoně 2016/17. Tehdy odehrál šest zápasů a dalších 18 startů přidal i v příštím ročníku, kdy si připsal si jednu nahrávku. Více prostoru už na západě Čech nedostal. Foto: Michal Beránek / CNC / Profimedia
 Hradec Králové  - V roce 2018 Chalupa zamířil z Plzně do Hradce Králové, kde během svého prvního ročníku odehrál 48 zápasů a posbíral v nich 14 (4+10) bodů. Letos dal sedm branek, přidal 17 asistencí a hodně vidět byl i v Lize mistrů, kde Mountfieldu pomohl k postupu do finále pěti góly a dvěma nahrávkami. Foto: Barbora Reichová / CNC / Profimedia
5
Fotogalerie

Z Klatov až do NHL. Podívejte se, jak se Matěj Chalupa dostal na radar Chicaga

Je tomu jen několik týdnů, co se mladoboleslavský útočník Radim Zohorna dohodl s Pittsburghem Penguins. Teď to vypadá, že do NHL zamíří další extraligový hráč.

Matěj Chalupa 3 Pavel Mazáč  CNC  Profimedia.jpg

Dalším klubem z NHL, který se chystá lovit posilu v extralize, je Chicago. Vedení Blackhawks má na radaru teprve jednadvacetiletého útočníka Mountfieldu Matěje Chalupu, který přitom ještě během sezony 2017/18 působil v juniorce Plzně. Kde všude si taky zahrál? Podívejte se.

Foto: Pavel Mazáč / CNC / Profimedia

Pokračování 2 / 5

Litoměřice, Ústí nad Labem a Kadaň

Matěj Chalupa 1 Martin Veselý  MAFRA  Profimedia.jpg

Během ročníku 2017/18 nehrál jen za plzeňskou juniorku, ale tehdy působil i v první lize. 14 zápasů odehrál za Litoměřice a dalších osm startů přidal v Ústí nad Labem. Během uplynulého ročníku si připsal taky jeden zápas v dresu Kadaně a v první lize tak celkově vstřelil šest branek a připsal si tři nahrávky.

Foto: Martin Veselý / MAFRA / Profimedia

Pokračování 3 / 5

Klatovy

Matěj Chalupa 2 Pavel Mazáč  CNC  Profimedia.jpg

Osm zápasů Chalupa odehrál taky ve druhé lize, tedy v třetí nejvyšší domácí soutěži. V ročníku 2016/17 se objevil v dresu Klatov a v pěti duelech si připsal devět (4+5) bodů. Další tři zápasy a jeden gól přidal v sezoně 2017/18.

Foto: Pavel Mazáč / CNC / Profimedia

Pokračování 4 / 5

Plzeň

Matěj Chalupa Plzeň Michal Beránek  CNC  Profimedia.jpg

Extraligovou premiéru si Chalupa odbyl v Plzni, kde debutoval v sezoně 2016/17. Tehdy odehrál šest zápasů a dalších 18 startů přidal i v příštím ročníku, kdy si připsal si jednu nahrávku. Více prostoru už na západě Čech nedostal.

Foto: Michal Beránek / CNC / Profimedia

Pokračování 5 / 5

Hradec Králové

Matěj Chalupa 4 Barbora Reichová  CNC  Profimedia.jpg

V roce 2018 Chalupa zamířil z Plzně do Hradce Králové, kde během svého prvního ročníku odehrál 48 zápasů a posbíral v nich 14 (4+10) bodů. Letos dal sedm branek, přidal 17 asistencí a hodně vidět byl i v Lize mistrů, kde Mountfieldu pomohl k postupu do finále pěti góly a dvěma nahrávkami.

Foto: Barbora Reichová / CNC / Profimedia

Doporučujeme

Články odjinud