Peter Pecha: Rok po svatbě ji skoro uškrtil

Poslední dobou se často vtipkuje o tom, že rozvodoví advokáti budou mít po karanténě pré. Proč? Protože lidé byli donuceni spolu trávit víc času, než byli zvyklí a to prostě občas nedělá dobrotu. Důkazem, že to tak vždy být nemusí, jsou herečka a zpěvačka Kateřina Pechová a její manžel, zpěvák a muzikálový herec Peter Pecha. Potkali jsme je na focení charitativního kalendáře, který letos už počtvrté připravuje spolek ALSA. Ten zajišťuje komplexní pomoc a asistenci pro pacienty s ALS, neboli amyotrofickou laterární sklerózou, a jejich rodiny. Pár se před objektivem fotografky Alžběty Jungrové pěkně rozdováděl!

Kateřina s Petrem se strastmi pandemie příliš nezabývali a na focení kalendáře dorazili plní energie. Poznali se už na JAMU jako studenti a chodili spolu devět let, než se minulé léto vzali na pomezí Čech a Slovenska, aby tím symbolizovali český původ Kateřiny a slovenský původ Petera. Zamilovanost se ale ani po letech nevytratila, kočkovali se při focení jako děti! „Jsme spolu zvyklí zkoušet a hrát, bereme to už oba jako přirozenost,“ uvedla věci na pravou míru Kateřina. 

Komu se nelení, tomu se zelení. Své o tom ví i Kateřina Pechová, která jako herečka a zpěvačka kvůli koronavirové krizi přišla o práci téměř ze dne na den. Kateřina ale nepropadla trudomyslnosti – našla si práci v prodejně dětské obuvi a ve volných chvílích namlouvala příběhy kocoura Mikeše od Josefa Lady a nahrávala je na YouTube. „Kocourek Mikeš je moje nejmilovanější kniha z dětství a tak jsem chtěla pro radost pár dílů natočit. Je to hlavně pro děti, mám je moc ráda, v minulosti jsem dokonce chodila na brigádu jako pomocná síla do jesliček,“ svěřila se Kateřina.

S manželem Petrem jsou oba mimo jiné muzikáloví herci a několikrát na jevišti vystoupili spolu. Zpěv jim koluje v krvi, Kateřina se však věnuje i jiným koníčkům. „Nedávno jsme spolu nazpívali duet známé písničky Imagine od Johna Lennona, která zní v jednom z našich představení. Hudbě se doma věnuje víc Péťa, než já. Začala jsem víc vařit a péct a navíc miluju knihy, takže jsem konečně přečetla ty, na které před tím nebyl čas,“ řekla nadaná umělkyně. Že je u Pechů doma stále slyšet zpěv, potvrdil i Peter. „Zpívám si pořád! Nedokážu si život bez zpěvu a hudby vůbec představit. V tuhle chvíli připravuji svůj sólový hudební debut a s hudebním producentem Marcusem Tranem, se kterým spolupracuji, jsme teď měli trochu víc času se tomu věnovat. Už se nemůžu dočkat finální verze a ohlasu u lidí,“ smál se muzikálový herec Peter Pecha.

Času bylo víc i kvůli méně pozitivním skutečnostem. Peter je původem ze Slovenska, kde má většinu rodiny. „Bohužel se kvůli práci na Slovensko nedostanu často. Mrzelo mě to teď nějak víc, protože ten čas by byl, ale… Na druhou stranu jsem rodiče a dědečka naučil používat videohovory, takže jsme si často volali a viděli se. Ten pocit, že za nimi nemůžu jet, mě dost trápil,“ řekl Peter.

Po svatbě si pár koupil chalupu, kam se uchyluje, když zrovna Kateřina není v práci a Peter nenahrává ve studiu svou debutní desku. Že Kateřina má vaření a pečení v malíku dokazují i luxusní buchty, kterými se pochlubila. Jen pozor, ať je neuzme nějaká koza!

Spolek ALSA se jako jediný v Čechách stará o pacienty s amyotrofickou laterární sklerózou.  Na 12. září připravuje spolek druhý ročník Prague City Swim. Cílem projektu je spojit stovky plavců, kteří chtějí prostřednictvím plavání přispět na výzkum vývoje léku proti doposud nevyléčitelné nemoci ALS. A 8. října se uskuteční „Koncert hvězd proti bezmoci“ včetně křtu kalendáře 2021. Více informací o spolku, jeho aktivitách a jak můžete pomoci i Vy najdete na: https://www.zsalsa.cz/cs

Foto: ALSA z. s., archiv Kateřiny a Petera Pechových

reklama

reklama