Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
WA Race Walking Tour Gold - Poděbrady

Patnáctistovka v Kladně nabídne souboj nejlepších českých mílařek

S příchodem června odstartuje v Česku také atletická sezona. A to projektem "Spolu na startu", do kterého se zapojilo přes 160 atletických stadionů, na kterých proběhnou závody různých kategorií v různých disciplínách. Na startu nebude chybět ani běžkyně na dlouhých tratích Kristiina Mäki, která bude závodit v Kladně na jednom kilometru s největšími rivalkami Dianou Mezuliáníkovou a Simonou Vrzalovou.

Je nám líto, video expirovalo.
Mäki se na startu sezony potká s oběma hlavními domácími soupeřkami

Závod se nabízí jako odveta za halové mistrovství republiky, kde Mezuliáníková obě soupeřky na 1500 metrů porazila a společně s titulem z osmistovky získala double.

"Jsme teď tři holky, co jsou na mezinárodní úrovni, takže to bude, myslím, dobrá příprava. Samozřejmě to není startovní pole jako někde v zahraničí, ale i tak se těším," říká Mäki.

Možnost splnit podmínky pro účast na olympijských hrách v Tokiu v závodě na patnáct set metrů bude mít Mäki až příští rok.

"Světová atletická federace zmrazila až do prosince žebříček, takže i když zaběhnu v nějakém závodě kvalitní čas, nebo dokonce limit, tak se to bohužel počítat nebude," lituje Mäki.

Hlavní zprávy

Nejčtenější články