29. května 2020 • 15:30

Stříbrní rytíři. Vegas mají farmářský tým, odkryli logo i plány na luxus

Autor: apr
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Zlaté partě bude krýt záda stříbrná jednotka. Tak by se nyní dalo specifikovat spojení Vegas Golden Knights s novým farmářským týmem. Finalista Stanley Cupu ze sezony 2017/2018, své premiérové v NHL, ukončil spekulace o tom, kdo bude jeho přidruženým klubem v AHL. „Bude jím celek Henderson Silver Knights,“ oznámil majitel Vegas Bill Foley. Odtajněno bylo nové logo i místo, kde bude tým hrát. 



Propojení Zlatých a Stříbrných rytířů začne fungovat již od následující sezony (2020/2021). „Dnešek je pro naši organizaci, město Henderson i celou komunitu v jižní Nevadě významným dnem. Po letech plánování a příprav u nás můžeme konečně přivítat Henderson Silver Knight,“ uvedl Foley v tiskové zprávě.

Stříbrní rytíři budou zpočátku nastupovat v Las Vegas ve víceúčelové Orleans Areně pro 9 500 fanoušků. Mezitím bude v Hendersonu vznikat zbrusu nová hala pro 6 000 diváků, jejíž výstavba by měla začít v srpnu tohoto roku. „Hala pro AHL v Hendersonu bude soupeřit s T-Mobile Arenou (stadion Vegas Golden Knights). V některých ohledech bude dokonce lepší. Bude kompaktnější a přístupnější,“ podotkl Foley.

Henderson Silver Knights jsou novou farmou Vegas Golden Knights
Henderson Silver Knights jsou novou farmou Vegas Golden Knights

Spolu s oznámením farmářského celku došlo i k odkrytí detailů loga, kterým se bude tým v AHL prezentovat. To čerpá inspiraci ze středověkých témat, kdy byl rytíř na koni jedním z nejvíce zastrašujících symbolů. Značil hrůzostrašného soupeře s mentalitou, která velela nikdy neustupovat.

Právě kůň hraje na první pohled ústřední roli emblému hendersonského celku. Rytířům pomáhal coby přidružený člen v cestě k elitě při výcviku, zdokonalování dovedností a celkovému rozvoji. Stejně tak tomu má být v případě Silver Knights.

Při detailnějším pohledu se dá zároveň vypozorovat, že hlavu koně v logu primárně vytváří velké písmeno H, které odkazuje na domácí město Henderson. Zlaté oči zase navozují vztah ke Golden Knights. Na brnění koně je dále 20 linek řetězu a 21 nýtů. I to má svůj důvod. Symbolizuje to úvodní sezonu týmu v AHL, tedy 2020/2021.

„Když jsme přivedli hokej do Vegas a vytvořili Golden Knights, ukázalo nám to, že jsou zde všechny prvky velkého hokejového města.  Vášeň a nadšení, které nám fanoušci ukázali za poslední tři roky, jsou větší, než jsme si kdy dokázali představit. Nyní se proto naši příznivci budou moct těšit na ještě více hokeje a sledovat cesty našich hráčů postupujících našimi řadami až k cíli: stát se Zlatým rytířem!“ konstatoval šéf celku z Pacifické divize NHL.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud