Spenglerův pohár je naplánován na období od 26. do 31. prosince, letos se má konat již 94. ročník. Jako český zástupce se na něj má po deseti letech vrátit pražská Sparta. Přetrvávající nejistota spojená s pandemií ale vyvolává u pořadatelů pochybnosti.

"Nemohu teď říci, zda nám bude umožněno, abychom turnaj uspořádali," připustil šéf organizačního výboru Marc Gianola v pořadu 20 minuti. "Je zřejmé, že jako organizační výbor máme nějakou lhůtu, do kdy se musíme rozhodnout. Počkat můžeme nejpozději do října, možná ještě do listopadu. A stejně tak je to i s týmy," dodal Gianola.

Utkání NHL Boston - Montreal. Hokejista Bostonu Bruins David Pastrňák (uprostřed) se raduje ze vstřeleného gólu, vpravo mu gratuluje spoluhráč Patrice Bergeron
Základní část NHL se nedohraje. Pastrňák je nejlepším střelcem

Zcela jasný postoj ale mají pořadatelé už teď k variantě hrát před prázdnými tribunami. "Pokud nedostaneme zelenou pro účast fanoušků, žádný Spengler Cup nebude. Hokejová party bez fanoušků, to je něco nemyslitelného. To pak není žádná party," prohlásil Gianola. Ve hře podle něj není ani možnost jakéhokoliv odložení.

Sparta na prestižním turnaji, který v historii dvakrát vyhrála (1962 a 1963), startovala naposledy v roce 2010. Českou extraligu v minulých dvou ročnících zastupoval Třinec, který loni postoupil do finále.

Jaromír Jágr
Jágr naštval slovenskou legendu. Golonka mu poslal ostrý vzkaz